Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
31. 1. 2015,
21.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Toro Rosso Max Verstappen

Sobota, 31. 1. 2015, 21.29

8 let

Toro Rosso: Če je dirkalnik lep, bo tudi hiter! (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ekipa formule 1 Toro Rosso je prepričana, da je za letošnjo sezono skonstruirala lep dirkalnik STR10, ki bo tudi hiter. Preganjala ga bosta novinca Max Verstappen in Carlos Sainz mlajši.

Toro Rosso je zadnjo aerodinamično stvaritev predstavil dan pred prvimi letošnjimi testiranji formule 1, ki se bodo začela v španskem Jerezu v nedeljo in bodo trajala do srede.

"Prepričan sem, da bo STR10 najboljši dirkalnik, kar smo jih kdajkoli skonstruirali pri Toro Rossu, ker je ekipa okoli Jamesa Keya v nove rešitve in poseben dizajn vložila ogromno truda, časa in denarja. Če je dirkalnik videti lep, potem bo tudi hiter. Tesno smo sodelovali z Renaultom, ki je dobro opravil svoje delo v zimskem času in nam dostavil paket, ki bo resnično konkurenčen," je ob predstavitvi STR10 vodja Toro Rossa Franz Tost.

In kakšni so cilji Red Bullove B-ekipe, ki je v lanski sezoni v formuli 1 zasedla sedmo mesto med konstruktorji? "Prvenstvo 2015 ne bo pomenilo samo 10. obletnice delovanja moštva v f1, ampak bo tudi priložnost za napredek. Okrepili smo moštvo, investirali v novo osebje z namenom, da bomo močnejši kot kdajkoli prej. Po lanskem sedmem mestu v konstruktorskem prvenstvu je naš cilj za letos peto mesto."

Na prvenstvo 2015 je dobro pripravljen tudi Max Verstappen, ki bo 15. marca v avstralskem Melbournu postal najmlajši dirkač formule 1 v zgodovini: "Komaj čakam, da se sezona začne in jutri bo zame dolg dan, ko bom moral v dirkalniku gledati Carlosa! Z dvema dnevoma testiranj v Abu Dabiju in s petkovimi prostimi treningi, ki sem jih odpeljal lani, v kombinaciji s časom, ki sem ga prebil v simulatorju, se čutim dobro pripravljenega za ta izziv. Šest dni testiranj tukaj v Španiji in potem bo čas, da se odpravimo v Avstralijo na mojo prvo Veliko nagrado. To je nekaj, po čem sem hrepenel, ko sem začel dirkati v kartingu."

Toro Rosso bo letošnji dirkalnik prvič preizkusil na stezi v nedeljo v Jerezu. Prvi ga bo vozil Carlos Sainz mlajši, Max Verstappen pa bo moral počakati do ponedeljka.

Ne spreglejte