Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2020,
15.25

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

poškodba Tim Gajser Tim Gajser Jeffrey Herlings MXGP motokros

Petek, 9. 10. 2020, 15.25

3 leta, 6 mesecev

Jeffrey Herlings končal sezono 2020

Tim Gajser ostal brez tekmeca: poškodovani Nizozemec končal sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Jeffrey Herlings | Jeffrey Herlings je zaradi poškodbe končal sezono 2020. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jeffrey Herlings je zaradi poškodbe končal sezono 2020.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski motokrosist Tim Gajser je ostal brez enega od tekmecev v boju za naslov svetovnega prvaka v letošnji sezoni. Nizozemec Jeffrey Herlings, do poškodbe pred mesecem dni vodilni v seštevku, je danes spočil, da zaradi zdravljenja ne bo nadaljeval letošnje sezone, v kateri je še sedem dirk.

Herlings se je poškodoval na treningu pred drugi dirko v Faenzi v začetku septembra. Takrat je še vodil v SP (263 točk, drugi je bil Italijan Antonio Cairoli z 241, tretji pa Gajser z 237).

A pozneje ni več nastopal, izpustil je že pet dirk, tako da je izgubil stik z najboljšimi. Zdaj je že na osmem mestu v seštevku, na vrhu je že nekaj dirk Gajser.

Pred nedeljskim nadaljevanjem sezone ima Gajser 399 točk, Cairoli 388, tretji je Švicar Jeremy Seewer s 369.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have decided to sit out the rest of the 2020 season. All year I been struggling with a recent injury on my foot and I believe it’s the best solution to get this fixed before I jump back on the orange machine, so will have surgery on that next week to hopefully be able to finally being able to ride a dirtbike again in 2 years without pain. The recent crash happend because my foot came off as I had to put my foot differently on the footpeg as I always had pain and thats why I went over the handlebars and crashed on my neck. On a other note the neck and back injury is fully healed. The last 2 years have been difficult, due to the foot I wasen’t able to perform at my best. I believe this can be fixed and that we will have bright years in front of us. For now I would like to thank all my sponsors and partners for believing in me and we will strike back in the future. 💪 @ktmfactoryracing @redbull @jumbo @oakleymotorsports @giampishow @milwaukeetool @hennekenskay @knmv_motorbond @dodgeram.nl @debrug.eu @iamspecialized @autoridderhof #josmaas

A post shared by Jeffrey Herlings (@jeffrey_herlings84) on

"Celo leto se že mučim s poškodbo noge"

Herlings je na družbenih omrežjih sporočil, da se bo umaknil in skušal popolnoma pozdraviti poškodbo. Pojasnil pa je, da ne gre za posledice padca pred mesecem dni, ko si je poškodoval vrat in hrbet, temveč za staro poškodbo noge, s katero je imel veliko težav že v zadnji sezoni.

"Odločil sem se, da izpustim preostanek sezone 2020. Celo leto se že mučim s poškodbo noge, mislim, da je najbolje, da to zdaj res pozdravim, preden spet sedem na oranžni stroj. Naslednji teden me čaka operacija, po kateri upam, da bom lahko sedel na motorju brez bolečin, kar bi bilo prvič v dveh letih. Računam, da se bom v prihodnje spet vrnil na vrh," je dejal Nizozemec in dodal:

"Tudi zadnji padec se je zgodil zaradi te poškodbe, ker sem iskal oporo za bolečo nogo, zdrsnil in odletel prek krmila. Moj hrbet in vrat sta sicer zdaj že popolnoma v redu."

Preberite še:

Tim Gajser Imola
Sportal Gajser in Honda še naprej z roko v roki
Ne spreglejte