Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2023,
21.20

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Natisni članek

Gilles Villeneuve Jacques Villeneuve Graham Hill Damon Hill Mick Schumacher Michael Schumacher Sebastian Montoya Juan Pablo Montoya Formula 1

Torek, 10. 1. 2023, 21.20

1 leto, 3 mesece

Sebastian Montoya

Velika priložnost za najstniškega sina Juana Pabla Montoye

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Sebastian Montoya | Sebastian Montoya | Foto Red Bull Content Pool

Sebastian Montoya

Foto: Red Bull Content Pool

Spoznajte Sebastiana Montoyo. Poznan priimek, kajne? Gre za 17-letnega sina nekdanjega zmagovalca dirk formule 1 Kolumbijca Juana Pabla Montoye. Postal je član Red Bullove mladinske ekipe in tako naredil pomemben korak k uresničitvi sanj: da nekega dne pride tudi v formulo 1.

Haas Nico Hülkenberg
Sportal Vrnitev odpisanega, štiri ekipe z novo dirigentsko palico

Avtomotošport je eden tistih športov, kjer se talent in strast gotovo najbolj prenašata v genih. Družina Andretti je denimo dala kar tri generacije dirkačev: Mario, Michael in Marco Andretti. Oče Graham Hill in sin Damon Hill sta oba postala svetovna prvaka v fomuli 1. Kar ni uspelo Gillesu Villeneuvu, je njegovemu sinu Jacquesu Villeneuvu. Enako velja za očeta in sina Verstappen: Jos Verstappen ni bil posebej uspešen, Max Verstappen je prejšnjo sezono drugič postal svetovni prvak. Zadnji primer pa je sin sedemkratnega prvaka Michaela Schumacherja Mick Schumacher, ki je prejšnji dve leti dirkal v formuli 1.

Sebastian Montoya | Foto: Red Bull Content Pool Foto: Red Bull Content Pool Zdaj pa na pot proti kraljici avtomotošporta z vse večjimi koraki stopa Sebastian Montoya. Gre za 17-letnega sina Juana Pabla Montoye. Kolumbijec je v formuli 1 dirkal med letoma 2001 in 2006 ter dobil sedem dirk in še 23-krat stal na zmagovalnem odru. Dirkal je tudi v ameriških prvenstvih indycar in nascar. Danes ima 47 let. Trideset let mlajši sin Sebastian za zdaj večjih uspehov še ni dosegel. Dve leti je dirkal v nemški formuli 4 in v italijanski formuli 4. Lani je vozil v azijskem regionalnem tekmovanju z enosedežniki, ob koncu leta pa odpeljal prvi dve dirki svetovnega prvenstva formule 3.

Zdaj pa mu je uspelo narediti prvi velik korak. Postal je član Red Bullove mladinske ekipe za sezono 2023. "Z veseljem sporočam, da sem postal del Red Bullove mladinske ekipe. Zadnje leto je bila ta znamka že moj pokrovitelj, zdaj pa bomo skupaj delali, da dosežemo končni cilj – formulo 1," je Sebastian Montoya zapisal na Instagramu. Predvidoma bo dirkal v svetovnem prvenstvu formule 3.

Sportal Nov športni izziv za Rafaela Nadala #video
Ne spreglejte