Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
11. 4. 2014,
22.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleks Humar Rok Turk

Petek, 11. 4. 2014, 22.39

8 let

Reli Lavanttal: po prvem delu zanesljivo vodi Aleks Humar

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po prvih štirih hitrostnih preizkušnjah relija Lavanttal med Slovenci vodi Aleks Humar, danes mu lahko konkuriral le Rok Turk. Sodeluje 18 slovenskih posadk.

V avstrijskem Wolfsbergu se je s tradicionalnim relijem Lavanttal začelo letošnje slovensko državno prvenstvo. Danes so organizatorji izpeljali štiri hitrostne preizkušnje (dve različni po dvakrat), jutri jih bo na sporedu še osem.

V slovenskem državnem prvenstvu je Aleks Humar (renault clio R3) upravičil vlogo favorita, saj je dobil vse štiri preizkušnje, v skupnem seštevku pa je šesti in vodilni med dvokolesno gnanimi dirkalniki. V razvrstitvi slovenskega prvenstva ima Humar že 37,4 sekunde prednosti pred Rokom Turkom (peugeot 208 R2) in že debelo minuto pred Avstrijcem Alfredom Kramerjem (mitsubishi lancer EVO6), ki vozi s slovensko licenco.

Blizu Kramerja sta še Jani Trček in Asja Zupanc (oba mitsubishi lancer EVO9), ki za Kramerjem zaostajata pet oziroma 21 sekund, kar jutri napoveduje zanimiv boj za tretje mesto.

Humar preizkušal tudi nove gume FIA

"Z današnjim dnevom sem seveda zadovoljen. Drugi krog hitrostnih preizkušenj sem preizkusil nove gume FIA, ki jih bomo morali voziti prihodnje leto. Te gume so počasnejše, a omogočajo bolj konstanten in predvidljiv oprijem. Ko jih bomo uporabljali vsi, bo vse v redu. Upam, da jutri nadaljujemo v podobnem ritmu," je po prvem dnevu dejal Humar.

V diviziji I razred zase Jan Mrak

Idrijčan pred Turkom in Alanom Pajkom (peugeot 208 R2), ta zaostaja že več kot štiri minute, vodi tudi v diviziji II. V diviziji I je bil danes razred zase Jan Mrak (MG ZR 105), ki je skupno uvrščen kar na sedmo mesto in ima v svojem razredu že več kot minuto prednosti pred aktualnim prvakom Andrejem Velkavrhom (VW polo).

V konkurenci slovenskega državnega prvenstva vozi 18 posadk, nobena še ni odstopila.

V skupni razvrstitvi po napaki Raimunda Baumschlagerja (škoda fabia S2000), ki je dobil prvi HP, v drugem pa zletel s ceste in izgubil devet minut, vodi Hermann Neubauer (ford fiesta S2000).

Ne spreglejte