Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
8. 3. 2012,
14.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Red Bull Jenson Button Christian Horner

Četrtek, 8. 3. 2012, 14.12

8 let

Red Bull se najbolj boji Buttna

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Red Bull in McLaren za zmage. Mercedes, Lotus, Ferrari in Force India nekaj desetink za njimi. Tako kažejo testiranja. Prvaki se najbolj bojijo Jenson Buttna.

Napetost pred pričetkom sezone narašča. Do prvega prostega treninga v Melbournu je manj kot osem dni. Red Bull, ki brani dirkaško in konstruktorsko lovoriko, je v očeh večine znova prvi favorit, vsaj na uvodnih dirkah. "Zame zmaga na VN Avstralije ni verjetna, na vrhu vidim Red Bull," zatrjuje Michael Schumacher (Mercedes). "Za njimi pa bo zelo tesno. V razmaku sekunde se že lahko ostane brez točk." Mercedes naj bi vendarle naredil korak naprej in bil vsaj tretja najmočnejša ekipa prvega dela sezone.

Druga najmočnejša, torej za Red Bullom, pa bo McLaren. Tako meni tudi vodja prvakov, Christian Horner. Ne boji se toliko Lewisa Hamiltona, kot se Jensona Buttna. "Svojega najboljšega sploh še ni pokazal. Še bo napredoval in bil še močnejši že letos." Pred Sebastianom Vettlom je tako težka misija, da tretjič zapored postane prvak. To poudarja tudi Horner: "Seb je lani dominiral, letos pa bodo tekmeci mnogo bolj nevarni, med njimi je kar šest svetovnih prvakov. Lewis se bo letos še bolj trudil, saj ga je lani zasenčil Jenson. Fernanda ne smete nikoli odpisati, saj je on dirkač najvišjega ranga. Zanimivo bo videti, kaj lahko naredi Kimi." Kimi Räikkönen (Lotus) je po odličnih časih zadnjih testiranj kandidat za presenečenje leta. Kdo bo torej Vettlov najresnejši izzivalec? "Najbrž Button," je pogovor na radio BBC 5 sklenil Horner.

Če bo Ferrari četrta najnevarnejša ekipa uvodnih dirk, bo to uspeh. Testiranja za moštvo iz Maranella niso bila obetavna. Fernando Alonso na prvih velikih nagradah ne pričakuje stopničk. "Upam, da to ni res, da ne bomo imeli težav, a Alonso je ponavadi objektiven," skrbi predsednika Ferrarija, Luco di Montezemola. Lotus in Force India bi bila lahko pred njimi. Na sredini razpredelnice bodo tesno skupaj Toro Rosso, Sauber in Williams, morda se v bitko z njimi prvič vključi Caterham.

Ne spreglejte