Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
3. 8. 2019,
7.52

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

Natisni članek

Valentino Rossi

Sobota, 3. 8. 2019, 7.52

4 leta, 8 mesecev

MotoGP

Razočarani Rossi spregovoril o govoricah o upokojitvi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78
Valentino Rossi | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V zadnjem času je novica, da bi Valentino Rossi lahko kmalu končal svojo športno pot, dvignila kar precej prahu. Zdaj je o tem spregovoril tudi glavni akter te zgodbe, čeprav o tem ni želel razpredati na dolgo in široko.

Valentino Rossi
Sportal Koliko časa bodo pri Yamahi še gledali Valentina Rossija?

"Najlažje reči, da bom odnehal, vendar to zame ni glavna težava." | Foto: Gulliver/Getty Images "Najlažje reči, da bom odnehal, vendar to zame ni glavna težava." Foto: Gulliver/Getty Images Kaj je največja težava Valentina Rossija?

Na začetku tedna je šef moštva Lin Jarvis v enem izmed intervjujev dejal, da v dolgoročni prihodnosti ne vidijo več sodelovanja z Valentinom Rossijem. Številni so začeli ugibati in pisati, da bi se lahko eden od največjih zvezdnikov v motociklizmu upokojil že po letošnji sezoni. Njegovi navijači si lahko zdaj oddahnejo. Po besedah Italijana to ni res in gre za povsem navadne izmišljotine.

"Novice, ki govorijo o moji upokojitvi, so lažne in neutemeljene. Nedvomno bom tekmoval to in prihodnje leto. In to vedo tudi tisti, ki to pišejo. Najlažje je reči, da bom odnehal, vendar to zame ni glavna težava. Največja težava zame je, da imam letos slabe rezultate," je za Motosport.com povedal sedemkratni svetovni prvak v najelitnejšem razredu.

Valentino Rossi je na zadnjih štirih dirkah le enkrat prišel do cilja. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi je na zadnjih štirih dirkah le enkrat prišel do cilja. Foto: Gulliver/Getty Images

"Na žalost za nekatere resnica ni pomembna"

Rossi je med drugim dejal, da te novice sploh nimajo utemeljene podlage, in medijem očital, da jim gre le za novice, ki povzročajo veliko hrupa, medtem ko resnica sploh ni pomembna. "Po eni strani je bilo zabavno brati vse, kar je bilo napisano, a je vse popolna izmišljotina. Nikoli nisem dvomil o tem, da bi zmogel tekmovati. Stvari danes delujejo tako, da glasneje kot nekaj poveš, bolje je. Razmišljate samo o tem, kaj ljudje radi berejo in pišejo. Na žalost za nekatere resnica ni pomembna. Želijo le najbolj senzacionalne novice," je še za TodoCircuito povedal Rossi.

Valentino Rossi je na uvodnih dveh treningih v Brnu zasedel deseto in deveto mesto. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi je na uvodnih dveh treningih v Brnu zasedel deseto in deveto mesto. Foto: Gulliver/Getty Images

Rossi je bil počasen tudi na uvodnih dveh treningih v Brnu

Štiridesetletni Rossi v letošnji sezoni ravno ne blesti na stezah. Na začetku sezone je dvakrat stal na stopničkah, potem pa so bili njegovi rezultati nekoliko slabši. Na zadnjih štirih dirkah je le enkrat prišel do cilja, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva je trenutno na zase skromnem šestem mestu in celo zaostaja za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom.

Rossiju nič kaj dobro ne kaže tudi v Brnu na Češkem, kjer bo ta konec tedna po poletnem premoru prva dirka. Na uvodnih dveh treningih je končal na desetem oziroma devetem mestu.

Valentino Rossi
Sportal Bo usoda Valentina Rossija znana že avgusta?
Ne spreglejte