Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
17. 9. 2012,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dani Pedrosa MotoGP

Ponedeljek, 17. 9. 2012, 10.04

8 let

Razkrivamo pravi vzrok Pedrosinega kolapsa na štartu

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Daniju Pedrosi na štartu dirke v Misanu ni ugasnil motor, kot se je sprva zdelo, temveč mu je zablokiralo prednje kolo. Posledice so bile katastrofalne.

Za Španca se je ena izmed največjih nočnih mor v karieri MotoGP začela v trenutku, ko je na najboljšem štartnem položaju čakal, da se ugasnejo rdeče luči. A v zadnjem trenutku je bil štart odpovedan, ker je Karel Abraham dvignil roko. Ko so Pedrosini mehaniki pred vnovičnim štartom odstranili grelec za gumo, so ugotovili, da je prednje kolo blokirano. Motor so takoj odpeljali v garažo in rešili problem z zavoro. Pedrosin motocikel je bil vrnjen v štartno kolono, še preden je katerikoli izmed dirkačev začel ogrevalni krog. Kljub temu je moral Dani dirko štartati z zadnjega mesta.

Najprej se je zdelo, da je bil kaznovan, ker naj bi njegov motor pognali v tek v ulici boksov. Honda je po dirki pojasnila, da so Pedrosin motor vžgali na štarno-ciljni ravnini in da se je razlog za kazen skrival v tem, da so problem z zavorami rešili po preteku dovoljenega časa. Ko se je dirka končno začela zares, je Honda spet delovala optimalno in Dani se je v nekaj ovinkih iz 21. pozicije prebil med deseterico. Vse je šlo v nič, ko ga je v šestem ovinku od zadaj nasadil Hector Barbera in ga sklatil po tleh.

Pedrosa: Iz zadnjega mesta bi lahko zmagal

''Sem zelo razočaran. Mislim, da sem imel priložnost zmagati, čeprav sem štartal z zadnjega štartnega mesta. Sedaj se je prvenstvo zame zelo zapletlo, a bom nadaljeval v svojem slogu. Do zdaj smo naredili vse, kar smo lahko. Motor je deloval brezhibno in sam sem odlično dirkal. Zame še zgodba ni zaključena. Čaka nas še pet dirk in mi bomo dali svoj maksimum,'' je kljub veliki smoli v Misanu še naprej optimistično razpoložen Dani Pedrosa.

Pedrosa bo skušal svoj relativno velik zaostanek 38 točk za Lorenzom občutno zmanjšati že na naslednji dirki, ki bo čez 13 dni v Aragonu.

Ne spreglejte