Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
7. 7. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Vijay Mallya Force India formula1

Četrtek, 7. 7. 2016, 16.00

6 let, 7 mesecev

Indija zahteva njegovo izročitev, v Angliji bo zaščiten kot kočevski medved

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Lastnik ekipe formule 1 Force Indie Vijay Mallya bo posrkal vsak trenutek dirkaškega konca tedna za VN Velike Britanije, saj si letos akcije svojega moštva in dirkačev še ni mogel ogledati v živo.

Indijska vlada je Vijayju Mallyi preklicala potni list in od Velike Britanije zaradi milijonskih dolgov, ki so posledica propada letalske družbe Kingfisher, zahteva njegovo izročitev. Indijec je torej omejen na bivanje v Veliki Britaniji in si posledično letos ni mogel v živo ogledati niti ene dirke v svetovnem prvenstvu formule 1.

To se bo spremenilo v nedeljo, ko bo Silverstone, kjer ima moštvo Force India tudi svoj sedež in tovarno dirkalnikov formule 1, gostil deseto dirko sezone. Mallya bo izkoristil to edinstveno priložnost in bo s svojo prisotnostjo podprl svoja dirkača Sergia Pereza in Nica Hulkenberga.

"Zelo sem pogrešal formulo 1, zato bom Silverstone izkoristili maksimalno. Ukrepi indijske vlade so neracionalni, a me zanima samo sodna poravnava. Če to pomeni, da ne bom smel potovati naslednjih šest mesecev, pa naj bo tako," je za The Times izjavil Vijay Mallya, ki po nedeljski dirki za VN Velike Britanije ne bo mogel slediti svojemu moštvu na Madžarsko, kjer bo naslednja dirka.

Sergio Perez je trenutno tako dober, da so ga začeli povezovati s prestopom k Ferrariju. | Foto: Sergio Perez je trenutno tako dober, da so ga začeli povezovati s prestopom k Ferrariju.

Evropska komisija bi lahko vplivala na razmerja moči v formuli 1

Kljub popolni odsotnosti šefa in lastnika moštva z dirkališč formule 1, pa Force India dosega vrhunske rezultate. Sergio Perez je bil letos že dvakrat na stopničkah. Vijay Mallya je napovedal, da bi se lahko njegova ekipa v bližnji prihodnosti borila tudi za zmage in za naslov svetovnega prvaka, če bi bila njegova pritožba in pritožba Sauberja pri Evropski komisiji glede pravičnejše razdelitve denarja med moštva iz naslova komercialnih pravic uspešna.

"Ne prosimo za več sto milijonov evrov. Samo za pravičnost in za enakovredne pogoje. To je leto reveža. Poglejte Leicester City. Koliko ljudi je hotelo, da bi postal angleški nogometni prvak? Vsak. A v formuli ena ne bo Leicester Cityja, dokler bo šport takšen, kot je zdaj."

Ne spreglejte