Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
19. 4. 2015,
21.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Valentino Rossi Marc Marquez MotoGP

Nedelja, 19. 4. 2015, 21.45

8 let

Po trčenju zmaga za Rossija in ničla za Marqueza

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Valentino Rossi je na VN Argentine v MotoGP v neposrednem dvoboju dva kroga pred koncem dirke obračunal z Marcom Marquezom in zmagal drugič letos.

Marquez, Dovizioso, Iannone in Crutchlow so se odločili, da bodo VN Argentine odpeljali s trdo zadnjo gumo, medtem ko sta Rossi in Lorenzo stavila na ekstra trdo različico. Po štartu je prvo mesto presenetljivo prevzel Suzukijev Aleix Espargaro, a se je prav kmalu v ospredje prebil lastnik najboljšega štartnega položaja Marc Marquez. Aktualni svetovni prvak je začel narekovati ubijalski tempo, o katerem so lahko njegovi tekmeci le sanjali.

Rossi se je počasi prebijal iz ozadja. Kmalu po štartu je z osmega mesta skočil na šesto mesto, nato pa v naslednjih 11 krogih počasi za malico pojedel Lorenza, Iannoneja, Crutclowa (ki je naredil napako) in Doviziosa. 14 krogov pred koncem dirke je imel pred seboj le še eno tarčo: Marqueza, ki je imel v tistem trenutku štiri sekunde prednosti. Valentino jo je iz kroga v krog začel topiti kot maslo.

Tri kroge pred koncem je Marca ujel in sledil je epski dvoboj. Dva kroga pred koncem je Rossi prvič napadel Marqueza, a je Španec vrnil udarec. V istem krogu je Valentino spet izvedel prehitevalen manever. Dirkača sta se takoj za tem prvič fizično dotaknila, po drugem fizičnem kontaktu pa je Marquez padel na tla in malo pozneje končal dirko.

Rossi se je nato le še odpeljal drugi letošnji zmagi naproti. Drugo mesto je pripadlo Ducatijevemu Andrei Doviziosu, Hondin Cal Crutchlow pa si je tretjo stopničko pridirkal v zadnjem ovinku zadnjega kroga, ko je prehitel Ducatijevega Andreo Iannnoneja. Rossi je z drugo letošnjo zmago povečal prednost v prvenstvu na šest točk pred Doviziosom. Na tretje mesto se je prebil Iannone (− 26), na četrto pa je po ničli v Argentini padel Marquez. Rossi ima po treh dirkah pred Špancem 30 točk naskoka, kar je več kot ena zmaga. Italijan je tako postal resen kandidat za naslov svetovnega prvaka.

Ne spreglejte