Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
21. 9. 2012,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sebastian Vettel Red Bull McLaren

Petek, 21. 9. 2012, 17.45

8 let

Po ničli v Monzi v Singapurju zapretil Vettel

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sebastian Vettel nima zmage od aprila, v Monzi pa je pred 14 dnevi ostal brez ene same točke. Toliko bolje je začel dirkaški vikend za VN Singapurja. Dobil je tudi drugi trening.

Če je bil Sebastian Vettel (Red Bull) na prvem prostem treningu za VN Singapurja manj kot desetinko hitrejši od Lewisa Hamiltona (McLaren), je bil na drugem kar tri četrt sekunde pred britanskim dirkačem. Hamilton je zasedel peto mesto. Tako je bil Vettlov prvi zasledovalec Jenson Button (McLaren), ki je zaostal tri desetinke. Vodilni v dirkaškem seštevku Fernando Alonso (Ferrari) je bil tretji, a je zaostal dobre pol sekunde. Trening je minil na suhi stezi, medtem ko je bila na prvem še rahlo mokra.

Razlike med dirkači so bili ta petek sorazmerno visoke. V razmaku sekunde jih je bilo le sedem. Kimi Räikkönen (Lotus) je denimo na 12. mestu zaostal kar dve sekundi. Sergio Perez (Sauber) na 15. mestu pa skoraj tri sekunde. Singapurska ulična proga je povsem drugačna od super hitrih Spaja in Monze, tako da gre v nedeljo v vrhu pričakovati aerodinamične najboljše dirkalnike, kar sta nakazala že petkova treninga.

Vsi razen Bruna Senne (Williams) so trening odpeljali ne, da bi "poljubili" zaščitni betonski zid. Brazilec sicer ni huje poškodoval dirkalnika, a je bila potrebna rdeča zastava, sam pa ni mogel nadaljevati treninga in je odpeljal le 11 krogov (večina med 29 in 30). Več dirkačev je imelo težave na visokem robniku v zavoju številka 10, v samem zaključku pa se je v 19. zavoju zavrtel Kamui Kobajaši (Sauber).

Mercedesa, ki dirkata z novim izpuhom in več drugimi nadgradnjami na dirkalniku, sta bila osmi in 11. Nič posebnega, a Michael Schumacher si od novosti veliko obeta: "Napredek se že vidi. Če ga ne bi bilo, se ne bi odločili za uporabo." Nico Rosberg ostaja previden: "Navdušen? S to besedo je treba biti previden. To so dobre spremembe, a vse to je proces. Bomo videli, kako uporabne bodo lahko na tej stezi."

V Singapurju bo šlo zares v soboto ob 15.00 po srednjeevropskem času, ko sledijo kvalifikacije.

Ne spreglejte