Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
18.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mugello MotoGP Dani Pedrosa

Sobota, 1. 6. 2013, 18.33

8 let

Pedrosa prekinil kvalifikacijsko prevlado Lorenza in Marqueza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dani Pedrosa (Honda) si je prvič v tej sezoni priboril najboljši štartni položaj in bo tako v nedeljo v dobre položaju, da poseže še po tretji zaporedni zmagi.

"Danes je bilo težko, vse do zadnjega kroga nisem našel dovolj prostora za hiter krog, a prav ob koncu kvalifikacij se mi je vendarle posrečilo. Odpeljal sem odličen krog," je po kvalifikacijah povedal 27-letni Španec, ki je letos šele tretji dirkač na "pole postitonu". Jutri bo na veliki nagradi Italije Pedrosa lovil še tretjo zaporedno zmago v sezoni, na najvišji stopnički je stal na VN Španije in VN Francije. Njegov rojak in moštveni kolega Marc Marquez je imel na stezi v Mugellu vse tri dni hude težave, padel je na prav vseh prostih treningih, še posebej hudo v petek, na drugem preizkusu steze, zato je lahko vesel, da je odnesel celo kožo in tudi šesto mesto v kvalifikacijah je po vseh šokih zanj dober dosežek: "Jutri me čaka izjemno naporna dirka, saj fizično ne bom 100-odstotno pripravljen. Sem potolčen, precejšnje bolečine mi povzroča rama. Videli bomo, kako bo jutri, v vsakem primeru, pa lahko obljubim, da se bom potrudil po najboljših močeh." Z drugega mesta bo nedeljsko dirko začel Jorge Lorenzo (Yamaha), ki je bil danes presenečen nad dosežkom Pedrose. Sam je namreč podrl kvalifikacijski rekord Honde iz leta 2012 in bil prepričan, da bo to dovolj za najboljši štartni položaj. "Nisem pričakoval, da bo Dani tako hiter v drugem poskusu. Prepričan sem bil, da je 'pole position' moj, pa se je izteklo drugače. Kaj češ, takšne stvari se dogajajo, tokrat sem izvisel jaz, kdaj drugič bo pa obratno. Vseeno mislim, da je drugo štartno mesto dobro izhodišče za jutrišnjo dirko," pravi 26-letni Mallorčan, ki je zopet zasenčil moštvenega kolega Valentina Rossija. Italijanski veteran je bil namreč šele sedmi.

Težave zaradi petkovega padca je imel tudi tretji najhitrejši mož sobotnih kvalifikacij, Italijan Andrea Dovizioso (Ducati). Čutil je bolečine v vratu, a se kljub vsemu še drugič zapored prebil na prvo štartno vrsto. "Smo v prvi vrsti v Mugellu z Ducatijem! To je izjemno pomembno za našo ekipo in naše sponzorje. Jutrišnji cilj so stopničke, a v tem trenutku prave hitrosti za takšen podvig nimamo. Upam pa, da bo nedeljo tu nekoliko hladneje, saj naš motor v hladnejšem vremenu bolje deluje."

Jutrišnja dirka razreda motoGP se bo začela ob 14. uri.

Ne spreglejte