Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
19. 7. 2012,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mark Webber Nico Rosberg Michael Schumacher

Četrtek, 19. 7. 2012, 17.59

8 let

Nikar ga ne odpišimo, nas opozarja Räikkönen

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ne le Mark Webber tudi Kimi Räikkönen še verjame, da ni odpisan v bitki za naslov prvaka. Ta konec tedna pa si na VN Nemčije vrhunskega rezultata nadejajo tudi v Mercedesu.

Webber: Moramo biti še boljši

Na novinarski konferenci pred deseto dirko sezone, VN Nemčije na Hockenheimringu, so o svojih možnostih spregovorili izzivalci glavnih favoritov za naslov prvaka (vodilnega Fernanda Alonsa, branilca naslova Sebastiana Vettla in McLarnovega aduta Lewisa Hamiltona). Mark Webber (Red Bull) se je z zmago v Silverstonu, s svojo drugo letos, celo pomaknil na drugo mesto skupnega seštevka. "V Silverstonu smo bili dobri, a ne pozabimo, da smo bili pred zadnjim postankom šest sekund v zaostanku. Konkurenca je še vedno zelo izenačena. Do zmag v Monaku, Silverstonu in Bahrajnu smo prišli, ker smo vse storili prav. Da bi lahko postali prvaki, moramo biti še boljši." Ta vikend in naslednji na Madžarskem je ključno, da ohranijo stik z vrhom, dodaja Webber, ki je po minuli VN Velike Britanije podaljšal pogodbo z Red Bullom.

Räikkönen: Sem blizu in zato ne smemo ničesar izključiti

Webber ima dve zmagi in se lahko realno spogleduje z naslovom, Kimi Räikkönen (Lotus) denimo nima še nobene, pa prav tako razmišlja o osvojitvi tako želene lovorike. S petimi uvrstitvami v prvo peterico za Alonsom zaostaja ulovljivih 46 točk.

"Ni razloga, da bi rekel, da nisem v igri. Tukaj nisem le zato, da vozim. Ne vem pa, če bom lahko do konca sezone ostal v samem vrhu. Skušami najti svoje priložnosti. Vemo, da moramo nekaj stvari še izboljšati. Nismo še 100-odstotno zadovoljni s potekom posameznih vikendov, pa saj niti nisem pričakoval, da bo šlo vse popolno. Je pa sezona še dolga, še vedno sem blizu in zato ne smemo ničesar izključiti." Če bodo dirkalnik izboljševali z enakim tempom kot tekmeci, bodo imeli možnosti, je svoje značilno polemiziranje sklenil finski dirkač.

Rosberg: Sposobni smo zelo dobrega rezultata

Med tihimi favoriti je na domači dirki še ekipa Mercedes. Michael Schumacher je v Silverstonu štartal s tretjega mesta, končal na sedmem. "Najtežja dirka za nas je za nami. Hockenheim pa bo ustrezal našemu dirkalniku in zato sem bolj optimističen." Dobrega rezultata si še posebej želi za vse inženirje, mehanike in ostalo Mercedesovo osebje, ki pride na nedeljsko dirko.

"Če pride eden od naju na stopničke, bi bilo to super." Če je veteran s 23 točkami v seštevku 12., je Nico Rosberg s 75 (ima eno zmago) na šestem mestu še povsem v stiku z na začetku omenjeno trojico glavnih favoritov za naslov. "Na prejšnjih dirkah nismo pokazali maksimuma našega dirkalnika, a ta je še vedno zelo dober. Hockenheim nam bo bolj ustrezal in zato smo sposobni zelo dobrega rezultata."

Ne spreglejte