Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
13. 5. 2011,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

reli

Petek, 13. 5. 2011, 15.26

8 let

Na reliju Saturnus bo štartalo 59 posadk

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes ob 16. uri bo prek štartne rampe pred nogometnim štadionom v Stožicah na reli Saturnus zapeljalo 59 posadk.

Pech vesel prihoda v Slovenijo

"Zelo sem vesel povratka v Slovenijo. Všeč so mu tukajšnje hitrostne preizkušnje in tudi atmosfera na reliju," je dejal trikratni zmagovalec relija Vaclav Pech, ki je danes na svojega mitsubishija lancerja EVO9 nalepil štartno številko 1. "Longhi bo velik tekmec. Na tako zavitih cestah je bolj izkušen od mene, saj so ceste na Češkem zelo hitre. Saturnus je zelo podoben kot lani, le nekaj manjših sprememb je na trasi," je še dodal dirkač iz Plzna. Pechu bosta prek štarta sledila Piero Longhi (škoda fabia S2000) in Čeh Daniel Behalek (subaru impreza N12). S štartno številko 4 bo šel na štart prvi Slovenec Rok Turk (peugeot 207 S2000).

Peljhan na Saturnusu s starejšim lancerjem

"Včerajšnji test je bil zelo vzpodbuden. Na dirkalniku sem naredil nekaj sprememb pri nastavitvah in občutek je resnično dober.''

Danes nas v Stožicah čaka uvod za gledalce, pravi reli pa se začne jutri," je pravi Turk. V razvrstitvi državnega prvenstva bo na Saturnusu vozil tudi Longhi, ki bo velik izziv za Turka in Darka Peljhana. "Ne glede na to, kdo sedi v škodi fabii S2000, je zame tekmec. Ali je to Humar, ali Longhi, niti ni tako pomemben," je položaj ocenil Idrijčan. Peljhan je na Saturnusu prišel s starejšo evolucijo mitsubishija lancerja, saj mu je pri lancerju EVO10 na zadnjem testu ponovno odpovedal turbinski polnilnik.

Zadovoljen je pred štartom relija Saturnus tudi direktor relija Miha Levec. "Servisna cona v stožiških garažah se je izkazala kot dobra poteza. Vesel sem, da ni bilo veliko odjav in da so v Ljubljano prišli vsi napovedani favoriti. Zdaj upam le še na pravo vreme," je dejal Levec. Tudi letos bodo vsi dirkalniki na reliju opremljeni z GPS oddajnikom, kar bo vodstvu relija precej olajšalo nadzor nad udeleženci relija.

Ne spreglejte