Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
25. 11. 2011,
15.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Renault Robert Kubica

Petek, 25. 11. 2011, 15.39

8 let, 5 mesecev

Na relaciji Renault - Kubica se zapleta

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Vodja ekipe formule 1 Renault Eric Boullier zatrjuje, da je agent Roberta Kubice potrdil v sredo objavljeno sporočilo, v katerem so zapisali, da Poljak ne bo pripravljen za začetek sezone 2012.

Na relaciji Renault - Robert Kubica se vse bolj zapleta. V sredo je francosko-angleška ekipa navedla besede poljskega dirkača, da ta ne bo pripravljen za začetek sezone 2012. Dan kasneje je dirkačev agent Daniele Morelli to zanikal. Še več: namignil je, da bo svojemu varovancu s prvim januarjem začel iskati novo službo. Na odziv vodje Renaulta, Erica Boullierja, ni bilo treba dolgo čakati. Ta je v paddocku dirkališča Jose Carlos Pace v Interlagosu, kjer se ta konec tedna dogaja finalna dirka sezone 2011, dejal, da so sredino sporočilo za javnost objavili z dovoljenjem agenta.

"Ker Robert Kubica ne bo mogel začeti naslednje sezone, smo se z Danielejem Morellijem dogovorili, da gremo z novico v javnost. Odobril je sporočilo. Vse je bilo v redu. Odobril ga je, zdaj pa je razburjen. Ne vem, zakaj," je bil nad odzivom Morellija presenečen Eric Boullier. "Več pa nočem komentirati, ker se mi zdi to izguba časa." Dodaja pa, da Renault še naprej računa na Kubico: "Dolgo smo ga čakali in ga čakamo še naprej. Če imamo zdaj zeleno luč, da lahko začne sezono, je to dobro."

Zaplet je vsekakor nenavaden, ne pa nepričakovan. Čeprav je od nesreče že 10 mesecev, letos Kubice niti v vlogi gledalca nismo videli niti ne eni dirki. Očitno ekipa z njegovim okrevanjem ni najbolje informirana. In tretjič: ne skrivajo dejstva, da v ekipi želijo Romaina Grosjeana.

Ne spreglejte