Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2019,
18.06

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

MXGP Tim Gajser Tim Gajser Klemen Gerčar

Nedelja, 12. 5. 2019, 18.06

4 leta, 11 mesecev

Mantova, svetovno prvenstvo MXGP

Cairoli zmagovalec Mantove, Gajser prvič letos brez stopničk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Tim Gajser | Tim Gajser je padal, se pobiral in v prvi vožnji preizkušnje v Mantovi zasedel deseto mesto. V drugi vožnji mu je šlo bolje od rok, zasedel je šesto mesto. | Foto HRC

Tim Gajser je padal, se pobiral in v prvi vožnji preizkušnje v Mantovi zasedel deseto mesto. V drugi vožnji mu je šlo bolje od rok, zasedel je šesto mesto.

Foto: HRC

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v razredu MXGP v Mantovi zasedel šesto mesto, potem ko je bil v prvi vožnji deseti, v drugi pa šesti. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli, ki je tako še povečal vodstvo v SP.

V prvi vožnji je bil drugi Latvijec Pauls Jonass, tretji pa Litovec Arminas Jasikonis. Gajser je v težkih razmerah v blatu trikrat padel, prvič že kmalu po začetku, ko je izgubil stik z najboljšimi, in tako prišel le do roba deseterice.

Ob koncu je sicer postavil tudi nekaj zelo dobrih časov, toda vsakič, ko se je zdelo, da bo lahko ujel katerega od tekmecev pred sabo in s tem dobil še kakšno točko za SP, se je spet znašel v blatu na tleh. Ni pa odnehal, kljub ne najboljši predstavi je vztrajal do konca in si privozil deseto mesto.

V drugi vožnji nekoliko boljši

Gajserju, ki je v soboto kvalifikacije končal kot drugi, prehitel ga je le Cairoli, je šlo nekoliko bolje v drugi vožnji, ki se zanj sicer tudi ni končala brez težav. Na koncu je bil tako v tej vožnji kot skupno na dirki šesti.

V tej vožnji sta bila drugi in tretji Nizozemec Brian Bogers in Jonass.

Prvič letos brez stopničk

Na zmagovalnem odru, na katerem prvič letos ni bilo Gajserja, sta Cairoliju družbo delala Jonass in Paulin. Gajser, na tem prizorišču je leta 2016, ko je bila dirka v Mantovi do letos zadnjič na sporedu SP, zmagal, pa se je tako v peti dirki prvič izmuznila uvrstitev med najboljšo trojico. Preden so šli motokrosisti na enomesečni premor v SP, je na enem svojih najljubših prizorišč v Lombardiji v Pietramurati zmagal, pred tem pa bil še dvakrat tretji in enkrat drugi.

Drugi slovenski predstavnik Klemen Gerčar je v Mantovi prvi vožnji z dvema krogoma zaostanka pristal na 27. mestu, v drugi je bil 22., tako da je tudi danes s skupno 26. mestom ostal brez točke za SP.

Po peti dirki v sezoni je v SP Cairoli še povečal prednost, zdaj ima 241 točk, Gajser je kljub slabši uvrstitvi obdržal drugo, ima pa 201 točko. Tretji je Paulin s 175.

Naslednja dirka bo že naslednji teden v portugalski Aguedi.

Izidi:
1. vožnja:
1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Pauls Jonass (Lat), 3. Arminas Jasikonis (Lit) ... 10. Tim Gajser (Slo), 27. Klemen Gerčar (Slo);

- 2. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Brian Bogers (Niz), 3. Pauls Jonass (Lat) ... 6. Tim Gajser (Slo), 22. Klemen Gerčar (Slo);

- skupno na dirki: 1. Antonio Cairoli (Ita) 50, 2. Pauls Jonass (Lat) 42, 3. Gauiter Paulin (Fra) 33 ... 6. Tim Gajser (Slo) 26, 26. Klemen Gerčar (Slo);

- skupno v SP (5): 1. Antonio Cairoli (Ita) 241, 2. Tim Gajser (Slo) 201, 3. Gauiter Paulin (Fra) 175 ...

Preberite še:

Tim Gajser
Sportal Gajser drugi v kvalifikacijah Lombardije
Ne spreglejte