SiolNET. Sportal Avtomotošport
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

MotoGP dirkači proti Motegiju

2

termometer

 | Foto:
Večina MotoGP dirkačev bi raje videla, da bi VN Japonske 2011 odpovedali, saj se bojijo tvegati, ker je dežela še zmeraj podvržena radiaciji zaradi nesreče v jedrski elektrarni v Fukušimi.

VN Japonske je Mednarodna motociklistična zveza prestavila iz aprila na oktober zaradi potresa, cunamija in jedrske nesreče, ki so marca prizadeli deželo.

''Gledal sem film z naslovom Černobil – 25 let pozneje. Ne zaupam vladi, niti japonski. Predvidevam, da 99 odstotkov sploh ni vzhičenih, da bi šlo tja. Ne vem, če bomo bojkotirali dirko. Pogovoril sem se z Valentinom, ki ima velik vpliv v varnostni komisiji. In če bi se nekaj vodilnih dirkačev odločilo, da ne gre tja, bi organizatorji težko speljali VN,'' je povedal aktulni svetovni prvak MotoGP Jorge Lorenzo.

''Carmelo Ezpeleta (šef MotoGP op.a.) in 99 odstkotkov fantov pravijo, da dirka bo. Mislim, da je veliko ljudi zaskrbljenih nad situacijo. Mislim, da moramo počakati dva ali tri mesece, da bomo razumeli, kako se situacija razvija in potem bomo videli. A mislim, da dirka bo,'' pa je izjavil Valentino Rossi.

Casey Stoner je prepričan, da tveganje radiacije sploh ni glavni problem: ''V tej celotni jedrski situaciji je težko vedeti, kako stvar razumeti in komu sploh verjeti. Mislim, da je v tem trenutku motociklistična dirka za Japonsko povsem nepomembna in morebiti bi morali ves ta čas in energijo porabiti, da bi naredili kaj boljšega kot motociklistično dirko. Mislim, da ne bi smeli iti. Mislim, da si 99 odstotkov dirkačev in morebiti še več 'paddocka' ne želi iti tja prav iz teh razlogov.''

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin