Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2022,
8.30

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

2

Natisni članek

nesreča nesreča Alfa Romeo Guanju Džov Williams Alex Albon Silverstone Formula 1

Ponedeljek, 4. 7. 2022, 8.30

1 leto, 9 mesecev

VN Velike Britanije

Množično trčenje, a čudežno tako Džov kot Albon brez praske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

2

Silverstone Džov nesreča | Varnostni obroč halo je takole rešil kitajskega dirkača. | Foto Reuters

Varnostni obroč halo je takole rešil kitajskega dirkača.

Foto: Reuters

Guanju Džov bo konec tedna dirkal na VN Avstrije. V strašljivi nesreči na nedeljski dirki formule 1 v Silverstonu jo je čudežno odnesel nepoškodovan. Vse je v redu tudi z Alexom Albonom, ki je moral na dodatne preglede v bolnišnico.

Silverstone Džov
Sportal Na štartu brutalna nesreča, nato "milijon" prehitevanj in prva zmaga Sainza

Ker so se bali, da je z njim kaj hujšega, 25 minut niso pokazali posnetka nesreče. | Foto: Reuters Ker so se bali, da je z njim kaj hujšega, 25 minut niso pokazali posnetka nesreče. Foto: Reuters Prekucnilo je njegov dirkalnik, z njim je drsel obrnjen na glavo in še zletel prek zaščitnih gum. Če ne bi bilo jeklene ograje, bi končal na tribuni. Čudežno z Guanjujem Džovom (Alfa Romeo) ni nič hujšega. "Nesreča je bila velika, a sem k sreči v redu," je Džov sporočil le nekaj ur pozneje. "Varnostniki ob progi in zdravniki so bili fantastični. Hitro so se odzvali. Zahvala gre tudi Mednarodni avtomobilistični zvezi in vodstvu formule 1, ki ves čas dela na temu, da bi povečala našo varnost. Rešil me je halo," je dodal prvi Kitajec v formuli 1. Gre za varnostni obroč nad dirkačevim kokpitom. Ta je lani v Monzi rešil že Lewisa Hamiltona (Mercedes), ko je v prvem zavoju mimo njegove glave poletel dirkalnik Maxa Verstappna (Red Bull).

Tudi Albonu so pomagali zdravniki na stezi, nato je moral še na pregled v bolnišnico. | Foto: Reuters Tudi Albonu so pomagali zdravniki na stezi, nato je moral še na pregled v bolnišnico. Foto: Reuters Džova so pregledali v zdravniškem centru na dirkališču v Silverstonu in ga kmalu odpustili. "Komaj čakam, da se vrnem na stezo in počnem, kar imam najraje. Cel sem in že težko pričakujem Avstrijo." Enajsta dirka sezone bo že prihajajoči konec tedna. Te ne bo izpustil niti Alex Albon (Williams). Tudi on je bil udeležen v nesreči v prvem zavoju dirke. Zadel ga je Sebastian Vettel (Aston Martin), ko sta se umikala nesreči Džova. Albon je treščil v zid ob boksih, nato sta vanj zadela še Esteban Ocon (Alpine) in Juki Cunoda (Alpha Tauri). Iz zdravniškega centra na stezi so ga s helikopterjem poslali še na pregled v bolnišnico v Coventry. Po nekaj urah so ga odpustili. "Z mano je vse v redu, še pomembneje je, da je z Guanjujem vse v redu. Hvala zdravnikom in za vsa sporočila podpore. Že gledam proti Avstriji," je že iz bolnišnice sporočil britanski voznik. 

Ne spreglejte