Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 12. 2021,
16.22

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Haas Toto Wolff Mercedes Formula 1

Petek, 24. 12. 2021, 16.22

2 leti, 4 mesece

Haas prestal preizkus trčenja

Mercedes prvi zagnal dirkalnik za sezono 2022 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Valtteri Bottas | Mercedes je osvojil zadnjih osem konstruktorskih lovorik. | Foto Guliverimage

Mercedes je osvojil zadnjih osem konstruktorskih lovorik.

Foto: Guliverimage

Minila nista še niti dva tedna od konca sezone formule 1, že so ekipe z mislimi pri prvenstvu 2022. Še več: Mercedes je že zagnal motor v svojem novem dirkalniku W13, novi dirkalnik ekipe Haas pa je prestal preizkus trčenja.

f1 mehaniki
Sportal Šokantna izpoved: Običajen osemurni delovnik se ti zdi smešno kratek

Sezona 2022 v formuli 1 pomeni novo dobo dirkalnikov. Ekipe so jih načrtovale in izdelovale že zadnjih nekaj mesecev. Očitno uspešno tudi Mercedes, pa čeprav se je še do nedavnega bojeval za obe lovoriki v letošnji sezoni. Na družabnih omrežjih so namreč objavili posnetek, kako so motor v dirkalniku W13 že poskusno zagnali. Šef ekipe Toto Wolff je slavnostni dogodek spremljal prek videoklica.

Na posnetku je vidnih le nekdaj detajlov dirkalnika, ki ga bodo uradno pokazali javnosti šele pred februarskimi testiranji. Ker bodo novi dirkalniki že na pogled drugačni, predstavitve že težko čakamo. Najverjetneje jih tudi konkurenca, zato bodo ekipe dirkalnike skrivale do zadnjega, do prvega testnega dne, kakšne skrivnostne rešitve pa morda na dirkalnike namestile šele zadnji testni dan. Za Mercedes bosta v novi sezoni dirkala Britanca Lewis Hamilton in George Russell.

Haas za razvoj dirkalnika žrtvoval sezono 2021

Medtem je ekipa Haas pod vodstvom šefa Güntherja Steinerja že uspešno prestala preizkus trčenja novega dirkalnika. Zadnjeuvrščeni v preteklem prvenstvu so sezono 2021 žrtvovali za izdelavo dirkalnika nove generacije, s katerim želijo vsaj v zlato sredino. Ameriška ekipa z močnim ruskim finančnim zaledjem je šasijo izdelala in testirala v italijanski tovarni Dallara. Za ekipo Haas bosta tudi v sezoni 2022 dirkala Mick Schumacher in Nikola Mazepin.

Prvi od dveh sklopov testiranj bo med 23. in 25. februarjem v Barceloni. Prva od predvidenih 23 dirk pa bo 20. marca v Bahrajnu. Ker ukrepi zaradi pandemije še naprej omejujejo potovanja po svetu, se sicer še lahko pojavijo spremembe v koledarju. Še posebej tretja dirka sezone, 10. aprila v Avstraliji, ostaja vprašljiva.

Ne spreglejte