Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
8. 4. 2015,
16.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mick Schumacher

Sreda, 8. 4. 2015, 16.42

7 let, 12 mesecev

Medijska norija ob debiju Micka Schumacherja v enosedežnem dirkalniku

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Okoli 100 novinarjev, fotografov in kamermanov je okupiralo nemško stezo Oschersleben, kjer je danes v enosedežnem dirkalniku nemške Formule 4 debitiral Mick Schumacher.

Šestnajstletni Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, je bil v pretekli sezoni svetovni in evropski podprvak v kartingu. Letos je napredoval v nemško formulo 4, kar pomeni, da bo prvo sezono dirkal v enosedežnem dirkalniku. Ker so mediji radovedni, ali jabolko res ne pade daleč od drevesa, je zanimanje za dirkaške predstave sina Michaela Schumacherja izjemno.

Na nemški stezi Oschersleben, kjer je Mick Schumacher danes začel predsezonska testiranja, se je zbralo okoli 100 novinarjev, fotografov in kamermanov, je poročal nemški časnik Die Welt. Mickov moštveni kolega pri ekipi Van Amersfoort team bo Harrison Newey, sin Red Bullovega dizajnerja Adriana Neweyja.

Predstavnik nemške avtomobilske zveze ADAC, ki vodi nemško Formulo 4, je zatrdil, da Mick Schumacher zaradi svojega priimka ne bo imel nobenih privilegijev: ''Micka bomo obravnavali tako kot vsakega drugega dirkača.'' Mickov novi šef Frits van Amersfoort pa dodal: ''Seveda vemo, da je njegov oče sedemkratni svetovni prvak formule 1. A rad bi poudaril, da si bo Mick vzel čas, da se bo naučil vseh skrivnosti pravega dirkača.''

''Pustite fanta pri miru, saj ima komaj 16 let''

Menedžerka Michaela Schumacherja Sabine Kehm pa je medije pozvala, naj bodo v obdobju, ko Mick začenja svoj vzpon v formulo 1, uvidevni. In napovedala, da Mick na predsezonskih testiranjih ne bo dajal nobenih izjav, temveč se bo povsem osredotočil na delo v dirkalniku.

''Ne smemo pozabiti, da je mlad fant, ki je komaj dopolnil 16 let. Letos si bo nabiral nove izkušnje in istočasno poskušal dati vse od sebe. A medije bi rada prosila, naj bodo zadržani, saj bo le tako lahko pokazal svojo najboljšo dirkaško predstavo,'' je za novičarsko agencijo AAP izjavila Sabine Kehm.

Nov naval medijev na Micka Schumacherja lahko pričakujemo 25. aprila, ko bo fant v enosedežnem dirkalniku debitiral na dirki v Oscherslebnu, ki bo pomenila štart sezone v nemški formuli 4.

Ne spreglejte