Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
17. 7. 2012,
18.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ferrari Felipe Massa

Torek, 17. 7. 2012, 18.13

8 let

Massa: Ni razloga, da ne bi ostal v Ferrariju

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ferrari gre optimistično na VN Nemčije, Felipe Massa pa po slabem začetku sezone v drugo polovico leta. Verjame, da lahko ponovi Silverstone in obdrži sedež tudi v sezoni 2013.

Boljši je F2012, našli so prave nastavitve in Felipe Massa od VN Monaka naprej dirka mnogo bolje kot v začetku sezone, ko smo ga številni že odpisali. Na minuli VN Velike Britanije je s četrtim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev v zadnjih dveh letih. Prepričan je, da bo še boljši in se mu zato ni bati za pogodbo za naslednjo sezono. "Če bom še naprej tako delal in bomo obenem še izboljševali dirkalnik, ni razloga, da ne bi ostal v Ferrariju," zatrjuje 31-letni Massa, ki je svojo za zdaj zadnjo (11.) zmago osvojil leta 2008 na VN Brazilije.

Mark Webber je prejšnji teden ob podaljšanju pogodbe z Red Bullom razkril, da je bil v pogovorih tudi s Ferrarijem. Torej so v Maranellu le iskali zamenjavo za Masso. Zdaj, ko je Avstralec oddan, veliko drugih možnosti za izkušenega dirkača, ki bi zamenjal Brazilca nimajo. Obenem jim Felipe sporoča, da še ni rekel zadnje besede: "V dirkalniku sem bolj samozavesten. Dirkam, kot si želim. Čutim, da lahko dosežem še več. Na zadnjih dirkah smo krenili v pravo smer. Tako moramo nadaljevati in zame bo druga polovica leta povsem drugačno prvenstvo."

V Hockenheimu bodo zelo konkurenčni

Massa je pred deseto dirko sezone, ki bo ta konec tedna na Hockenheimringu, v skupnem seštevku 13. Ima skromnih 23 točk (12 z zadnje dirke) in tako za ekipnim kolegom Fernandom Alonsom zaostaja več kot 100 točk. A Ferrari je vse boljši in zato se Felipe že na VN Nemčije nadeja ponovitve Silverstona. Da bodo res nevarni ta konec tedna, opozarja tudi inženir Andrea Stella: "Dirkalnik je bil dober v Valencii in še boljši v Silverstonu. Hockenheim pa je mešanica počasnih zavojev Valencie in hitrih Silverstona, zato pričakujem, da bomo zelo konkurenčni."

Ne spreglejte