Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2011,
21.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ferrari Felipe Massa

Petek, 23. 12. 2011, 21.34

8 let

"Massa bo spet hiter, kot je bil nekoč"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Razočaranje minule sezone formule 1 je bil Felipe Massa, a predsednik Ferrarija zatrjuje: "Prepričan se, da bo spet hiter, kot je bil nekoč. Včasih je bil celo hitrejši od Michaela Schumacherja."

Ni bil boljši kot peti, v skupnem seštevku na koncu šesti. Felipe Massa (Ferrari) je bil največje razočaranje sezone 2011 formule 1. Predsednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, zatrjuje, da temu ni tako, zaradi nesreče izpred dveh let in bo brazilski dirkač v novi sezoni spet hiter, kot je bil leta 2008, ko je za las ostal brez naslova svetovnega prvaka. "Prepričan sem, da bo spet hiter, kot je bil nekoč. Ne pozabite, da je bil včasih celo hitrejši od takrat ekipnega kolega Michaela Schumacherja."

Montezemolo razlog za Massove težave in zaostanek za ekipnim kolegom (Fernando Alonso je denimo na eni letošnji dirki celo zmagal) vidi predvsem v pnevmatikah. "Že od prvih testiranj je bilo jasno, da so pnevmatike pretrde za njegov slog vožnje. Dirkač sam se ne more toliko spremeniti v eni sezoni. Letošnja sezona nima nobene povezave z nesrečo. Felipe bo konkurenčen, če bo naš dirkalnik konkurenčen." In Pirelli naj bi za novo sezono pnevmatike naredil po Ferrarijevih željah.

Prvenstvo 2012 bo za Masso prelomno. Če ne bo popravil svojih rezultatov, bo izgubil sedež v poskočnem konjiču in takrat bo njegova kariera bržkone šla le še navzdol. "Ob koncu naslednje sezone bomo imeli več možnosti. Izbira bo velika. Bomo videli, kaj se bo zgodilo z Robertom Kubico. Upam, da se vrne na asfalt. Letos mi je bil zelo všeč Nico Rosberg. Zelo dobro je dirkal. Je pa tudi nekaj dirkačev s potencialom, ki niso v dobrih ekipah." Tu Luca di Montezemolo morda misli na mehiškega dirkača Sergia Pereza (Sauber), ki je član Ferrarijeve akademije.

Ne spreglejte