Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
12. 4. 2015,
21.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marc Marquez Valentino Rossi Andrea Dovizioso

Nedelja, 12. 4. 2015, 21.56

8 let

Marquez samotni jezdec sredi Teksasa, Dovizioso se je maščeval Rossiju

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hondin tovarniški dirkač MotoGP Marc Marquez je s suvereno zmago na VN Amerik v Austinu potrdil, da je imel na prvi dirki sezone pač slab dan in da je še zmeraj glavni favorit za naslov prvaka.

Organizatorji VN Amerik so si privoščili veliko blamažo, saj so morali zaradi razlite vode v tretjem ovinku štart dirke prestaviti za več kot pol ure. Problem so rešili po kavbojsko kot se za Teksas spodobi, a praktično: s pick-upom, na katerega je bil vgrajen sušilnik, ki ga je poganjal letalski motor. Steza je bila posledično hitro suha in pripravljena za varno dirkanje v kraljevskem razredu. Marc Marquez si je optimalno platformo za zmago v ZDA zgradil že na kvalifikacijah, ko si je pridirkal najboljši štartni položaj. Kmalu po štartu dirke je dirigentsko palico Špancu iz rok iztrgal Ducatijev tovarniški dirkač Andrea Dovizioso, a se je Marquez po nekaj krogih vrnil nazaj v ospredje. Marc je nato začel narekovati ritem, za katerega tekmeci niso bili zreli. Spremenil se je v samotnega jezdeca in po 21 odpeljanih krogih vsem dal jasno vedeti, da je Katar že zdavnaj pozabljen in da je treba stvari postaviti na pravo mesto. Marquez je z zmago v Austinu požlahtnil osebno statistiko: na vseh svojih ameriških dirkah, na katerih je nastopil v kraljevskem razredu, ostaja nepremagljiv.

Valentino Rossi ostaja vodilni dirkač prvenstva

Za Marquezovim hrbtom sta Yamahin tovarniški dirkač Valentino Rossi in Ducatijev tovarniški voznik Andrea Dovizioso bila hud boj za drugo mesto. Po številnih vratolomnih prehitevanjih je kot veliki zmagovalec iz prestižne bitke izšel Dovizioso, ki se je tako na eleganten način Rossiju maščeval za poraz v Katarju. Omenjeni trije dirkači po dveh dirkah letošnje sezone krojijo tudi vrh prvenstvene lestvice. Rossi je po Austinu kljub tretjemu mestu ostal vodilni dirkač prvenstva, drugo mesto je obdržal Dovizioso, na tretje pa se je iz petega zavihtel Marquez.

Karavana svetovnega motociklističnega prvenstva se bo prav kmalu preselila v Argentino, kjer bo prihodnjo nedeljo tretja dirka sezone na stezi v Termasu de Rio Hondo.

Ne spreglejte