Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
25. 10. 2015,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marc Marquez Valentino Rossi VN Malezije MotoGP

Nedelja, 25. 10. 2015, 16.17

8 let

Marquez po incidentu: Nisem še videl, da bi dirkač brcnil drugega dirkača

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aktualni svetovni prvak MotoGP Marc Marquez je bil po VN Malezije razočaran nad početjem Valentina Rossija, zaradi katerega je bil prisiljen odstopiti.

Tovarniška Honda je najprej podala uradno razlago incidenta med Marquezom in Rossijem: "Marc in Rossi sta se srdito borila za tretje mesto in v četrtem krogu drug drugega prehitela devetkrat. Ko sta začela peti krog, je vodil Marc. Spet sta se začela boriti in drug drugega prehitela petkrat. Ko sta izstopila iz trinajstega ovinka, je vodil Rossi. Marc je bil na zunanji strani, Rossi je oba upočasnil v štirinajstem ovinku in potem stegnil svojo nogo v Marcov motocikel, kar je povzročilo njegov padec."

Po slovesnosti na zmagovalnih stopničkah so Rossija in Marqueza poklicali na zaslišanje pred direkcijo za dirke. Ta je po zagovorih obeh dirkačev odločila, da bo Rossija kaznovala s tremi kazenskimi točkami, kar pomeni, da bo finalno dirko v Valencii začel z zadnjega štartnega mesta. Valentino je eno kazensko točko prejel že za incident v Misanu. Čeprav se je Yamaha pritožila na odločitev in je oba dirkača zaslišala tudi Mednarodna motociklistična zveza, je bila pritožba zavrnjena in kazen ostaja.

''Nesprejemljivo je, da dirkač namerno ustvari nevarno situacijo, ki povzroči padec drugega dirkača''

"Do incidenta smo imeli dobro dirko. Na začetku dirke sem naredil napako, a potem sem si povrnil samozavest. Valentino me je prehitel, sledil sem mu krog in pol. Ko sem videl, da bi lahko vozil hitreje kot on, sem ga skušal spet prehiteti. Začel se je najin boj in vsakič sem ga prehitel, ne da bi se ga dotaknil. V štirinajstem ovinku me je prehitel po notranji strani, jaz sem dvignil motor. Vozil je naravnost in videl sem, da me gleda. Nisem vedel, kaj naj storim. Potem je brcnil proti meni, zadel ročko za zavoro, jaz pa sem padel."

"Vse, kar vem, je to, da sem osvojil nič točk in končal v pesku, toda na srečo sem dobro. Oboje, to, kar je Valentino rekel direkciji dirke, in to, kar je naredil na stezi, me je razočaralo. Nikoli še nisem videl česa takšnega: da bi dirkač brcnil drugega dirkača. Morda je to povezano z živci, a vse to hočem pozabiti. Pomembno je, da nisem poškodovan. Upam, da se je zaradi športa to tukaj končalo," je incident z Rossijem opisal Marc Marquez.

Šef Hondinega ekipe MotoGP Livio Suppo je dodal: "Za Hondino tovarniško ekipo MotoGP je to, kar se je zgodilo danes, nekaj, česar nočemo nikoli videti v dirkanju. Nesprejemljivo je, da dirkač namerno ustvari nevarno situacijo, ki povzroči padec drugega dirkača. Radi imamo dirkanje in radi vidimo, da dirkači tekmujejo za zmago, a obstajati morata meja in vzajemno spoštovanje."

Ne spreglejte