Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
25. 10. 2015,
21.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Valentino Rossi Marc Marquez VN Malezije MotoGP

Nedelja, 25. 10. 2015, 21.15

7 let, 12 mesecev

"Marquez je namerno nagajal Rossiju, Valentino je namerno trčil v Marca"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Direktor dirk MotoGP Mike Webb je po VN Malezije razkril, da je direkcija dirke po zaslišanju Rossija in Marqueza ter po ogledu videodokazov prišla do zanimivih ugotovitev.

Direkcija dirke je ugotovila, da je Valentino Rossi na široko zapeljal v 14. ovinek z namenom, da bi Marqueza zrinil na rob ali kar s steze. Posledica je bila trčenje, ki je povzročilo Marcov padec. Takšno početje je bilo za direkcijo dirke neodgovorno dirkanje, ki je spravilo v nevarnost Marqueza, zato je bilo proti pravilom. Rossija je doletela kazen treh točk, in ker je imel na svojem računu že eno iz Misana, ko je na kvalifikacijah oviral Lorenza, bo na finalni tekmi v Valencii štartal z zadnjega mesta.

"Marquez nam je povedal, da je vozil kot na vsaki dirki in opravljal svoj posel, ko je brez dotika prehiteval Rossija. To je res. Ni hotel motiti Valentina. Rossi je dejal, da mu je bilo jasno, da ga hoče Marc namerno upočasniti in mu otežiti dirko. Priznal je, da je v štirinajsti ovinek namerno zapeljal na široko, da bi si pridirkal prednost in pobegnil Marquezu. Verjamemo, da je bila krivda na obeh straneh."

"Ne glede na to, kaj je rekel Marquez, mislimo, da je skušal namerno vplivati na Rossijevo hitrost, vendar ni prekršil nobenega pravila. Ni se dotaknil Rossija. Njegovi manevri so bili čisti. Dirkal je znotraj pravil."

"Valentino se je odzval na Marquezovo provokacijo in žal je bil njegov manever proti pravilom. Neodgovorno je dirkati tako, da povzročiš padec. Verjamemo, da je Rossi namerno trčil v Marqueza. Rekel je, da ni hotel, da bi Marquez padel, a hotel ga je zriniti na rob ali s steze."

"Rossi je dokazoval, da je mu je noga zdrsnila zaradi trčenja z Marquezom. Ni videoposnetkov, ki bi nedvoumno kazali, da je njegova noga zdrsnila zaradi trčenja ali da je namerno brcnil," je dogodek natančno komentiral direktor dirk MotoGP Mike Webb.

Ne spreglejte