Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2019,
18.24

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

2

Natisni članek

Red Bull Mercedes Lewis Hamilton Max Verstappen Ferrari Charles Leclerc Avstrija Spielberg Formula 1

Sobota, 29. 6. 2019, 18.24

4 leta, 10 mesecev

VN Avstrije, kvalifikacije

Leclercu drugi "pole" v karieri, Hamiltonu Kimijev sredinec in kazen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

2

Spielberg kvalifikacije f1 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Monačan Charles Leclerc (Ferrari) je zmagovalec kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule ena za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu. Vodilni dirkač sezone Lewis Hamilton (Mercedes) je v kvalifikacijah zabeležil drugi čas, a bo deveto preizkušnjo sezone začel s četrtega mesta, saj so ga komisarji kaznovali zaradi oviranja Kimija Räikkönena (Alfa Romeo). Z drugema mesta bo tako v nedeljo štartal Max Verstappen (Red Bull).

Leclerc, najhitrejši že na drugem in tretjem prostem treningu, je s kvalifikacijskim časom 1:03,003 postavil rekord proge, Hamilton se mu je približal na slabe tri stotinke zaostanka, Verstappen na tretjem in Valteri Bottas (Mercedes) na četrtem mestu, sta zaostala okoli pol sekunde, Kevin Magnussen (Haas) na petem pa že več kot sekundo. Danec bo sicer zaradi menjave menjalnika dirko začel z 10. štartnega mesta.

Šesti čas kvalifikacij je postavil Lando Norris (McLaren), sedmega Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), sledijo Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Red Bull) in Sebastian Vettel (Ferrari), ki pa v tretjem delu kvalifikacij ni odpeljal niti enega kroga, saj je v drugem delu poškodoval dirkalnik.

Štartni vrstni red se ne ujema povsem s časi kvalifikacij, Lewisa Hamiltona, ki je nedovoljeno oviral Kimija Räikkönena - Finec je po tem dogodku Angležu namenil iztegnjeni sredinec, svetovno znano gesto neodobravanja - so komisarji kaznovali s tremi mesti slabšim štartnim položajem, zaradi premika Magnussena pa bo jutrišnjo dirko začel s četrega mesta.

Štartni vrstni red: Leclerc, Verstappen, Bottas, Hamilton, Norris, Räikkönen, Giovinazzi, Gasly, Vettel, Magnussen, Grosjean, Hülkenberg, Albon, Ricciardo, Sainz, Perez, Stroll, Kvjat, Russell, Kubica.

Leclerc je po letošnjem Bahrajnu še drugič v karieri zmagal v kvalifikacijah, dirke formule ena pa še ni dobil. V tej sezoni sta zmagovala samo dirkača mercedesa, Hamilton šestkrat in Bottas dvakrat.

Dirka se bo v nedeljo začela deset minut čez 15. uro.

Preberite še:

Charles Leclerc
Sportal Tudi na tretjem treningu najhitrejši Leclerc
Sportal Leclercu drugi prosti trening, nesreči Bottasa in Verstappna
Lewis Hamilton
Sportal Hamiltonu prvi prosti trening v Avstriji
Lewis Hamilton
Sportal Hamilton zmagovalec Le Castelleta
Ne spreglejte