Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
20. 6. 2012,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ford reli WRC

Sreda, 20. 6. 2012, 16.19

8 let

Latvala: Na novozelandskih cestah je zmeraj drama

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fordov tovarniški dirkač Jari-Matti Latvala je poudaril, da so novozelandske ceste zmeraj postregle z dramo in da tudi letos ne bo nič drugače.

Na reliju po Novi Zelandiji so se ponavadi odvijali intenzivni boji za zmago, zmagovalec pa je bil odločen v zadnjih kilometrih, razlika med prvim in drugim pa minimalna. Leta 2007 je Marcus Grönholm epski finale s Sebastienom Loebom dobil za 0,3 sekunde. Podobno izkušnjo ima tudi Latvala, ki je na zadnjem reliju po Novi Zelandiji leta 2010 slavil s prednostjo 2,4 sekunde, potem ko se se zmago udarili kar štirje dirkači. Šest let prej je bil na tem reliju najhitrejši Petter Solberg, ki je tekmece ugnal za 5,9 sekunde.

''Prvi dan bo zahteven, saj so hitrostne preizkušnje dolge in bomo imeli le en postanek, ko bomo lahko opravili servis, če bomo imeli probleme. Imeli bomo tudi omejen dostop do rezervnih delov, zato bo vitalnega pomena, če se bomo lahko izognili mehaničnih težavam. Sloviti Whaanga Coast se bo vozil dvakrat in je eden izmed najbolj razburljivih v prvenstvu. Na teh cestah je zmeraj drama,'' je povedal Latvala.

''Whaanga Coast je res prav posebno mesto. Ta 'brzinec' je zelo kočljiv in prav tukaj lahko dirkač z dobro predstavo naredi razliko. Sedaj je na Novi Zelandiji zima, zato bodo temperatura nižje, obstaja pa tudi možnost dežja. Težko bo ogreti trdo različico gume, kar bo naša primarna opcija za reli. Kljub temu me ne skrbi, ker se Fiesta dobro obnaša s trdo različico. Na prejšnjem reliju po Grčiji sem vedel, da tvegam, ko sem zadnji dan dvignil tempo. Naredil sem napako in to me je drago stalo. A lahko bi okusil slast zmage. Rad bi zmagal in verjamem, da bo zmaga prišla kmalu. Nova Zelandija bi lahko bila ravno pravi kraj, da se to zgodi,'' pa je pred Novo Zelandijo optimistično razpoložen Petter Solberg.

Ne spreglejte