Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 12. 2021,
20.41

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Williams Red Bull Racing Mercedes VN Abu Dabija Nicholas Latifi Max Verstappen Lewis Hamilton Formula 1

Torek, 21. 12. 2021, 20.41

2 leti, 4 mesece

Voznik Williamsa razkriva

Latifi zaradi nesreče v Abu Dabiju prejel grožnje s smrtjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Nicholas Latifi | Nicholas Latifi je danes razkril, da je po odločilni dirki svetovnega prvenstva, v kateri je s svojim trčenjem posredno odločil boj za naslov prvaka, prejel grožnje s smrtjo. | Foto Reuters

Nicholas Latifi je danes razkril, da je po odločilni dirki svetovnega prvenstva, v kateri je s svojim trčenjem posredno odločil boj za naslov prvaka, prejel grožnje s smrtjo.

Foto: Reuters

Dirkač formule 1 Nicholas Latifi je razkril, da je po odločilni dirki svetovnega prvenstva, v kateri je s svojim trčenjem posredno odločil boj za naslov prvaka, prejel grožnje s smrtjo.

Sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton je bil na dirki 12. decembra v vodstvu do šest krogov pred koncem. Če bi ostalo pri takem razpletu, bi premagal drugega Maxa Verstappna in si privozil osmi naslov.

Toda po trčenju Nicholasa Latifija v zaščitni zid je posredoval varnostni avto, Verstappen je šel še enkrat po nove pnevmatike, Hamilton pa je ostal na starih. Ko se je krog pred koncem varnostni avto umaknil, pred tem so po posredovanju vodstva dirke lahko vsi za krog zaostali dirkači prehiteli Britanca, je imel Nizozemec lahko delo. Z novimi pnevmatikami je prehitel Hamiltona in si privozil prvi naslov svetovnega prvaka v karieri.

Zdaj je Williamsov dirkač razkril, da je zaradi svoje vloge na dirki prejel, ob številnih žaljivkah na družbenih omrežjih, tudi grožnje s smrtjo.

"Takoj ko je padel zastor nad dirko, sem vedel, kaj se bo zgodilo. Najbrž bi bilo najbolje, če bi izbrisal svoja profila na Instagramu in Twitterju. Pa še telefon bi moral ugasniti," je sporočil Latifi.

"Ni me toliko presenetilo to, kar se je zgodilo. Sovraštvo, grožnje, žaljivke niso bile presenečenje, šokiral pa me je brutalni svet, v katerem živimo," je še dodal dirkač in omenil, da so bili med številnimi negativnimi zapisi tudi grožnje s smrtjo. Pojasnil je še, da lahko sprejme, da ga nekdo ne mara, vendar mu je nerazumljivo, da zaradi njegovih dejanj grozijo tudi njegovi družini ali prijateljem.

Mohamed ben Sulajem
Sportal Novi predsednik Fie s kaznijo grozi Hamiltonu
Lewis Hamilton
Sportal Direktor dirk brez službe, slovo prizadetega Hamiltona?
Fia gala Verstappen
Sportal Verstappen prejel pokal, Wolff in Hamilton bojkotirala podelitev
Ne spreglejte