Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2011,
18.13

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 26. 6. 2011, 18.13

8 let, 2 meseca

Kragelj za točko ob peterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Slovaškem je bila minuli vikend peta dirka za svetovno prvenstvo MX3 v motokrosu. Točke je od Slovencev osvojil le Sašo Kragelj (AMD Feroda).

Kragelj se je v skupnem seštevku uvrstil na sedmo mesto. Do petega mesta ga je ločila le točka.

V soboto so dirkači kvalifikacije odpeljali v dveh skupinah. Sašu Kraglju je žreb namenil nastop v drugi skupini, kjer je postavil tretji čas kvalifikacij in si pred dirko zagotovil ugodno štartno pozicijo. Zmagovalec Kragljeve skupine je bil Francoz Milko Potisek, najhitrejši čas med vsemi pa je postavil Švicar Julien Bill. Theo Urbas je bil v svoji skupini trinajsti, Toni Mulec štirinajsti.

Nedeljska tekma se je odvijala v oblačnem vremenu. Kragelj je prvo dirko začel z enim najboljših štartov letos, saj je bil povsem v ospredju. V podobnem ritmu je tudi nadaljeval. Milko Potisek in Julien Bill sta pobegnila v vodstvo in si privozila lepo prednost. Kragelj se je s konstantno vožnjo vso dirko držal trdno na petem mestu, ki ga je obdržal do cilja. Bill je vso dirko vršil pritisk na vodilnega Francoza, tako da sta bila v zadnjem krogu že skoraj poravnana. Vendar je Potisek vzdržal in po dveh mesecih znova zmagal.

V drugi vožnji Kragelj ni ponovil odličnega štarta s prve dirke, zato je začel izven deseterice. Vseeno pa se ni dal in je s silovitim napadom prehitel kar nekaj dirkačev. Končal je na sedmem mestu. Drugo vožnjo je v svoj prid odločil Julien Bill, ki je zmagal tudi v skupnem seštevku dirke in povečal svojo prednost v seštevku prvenstva. Skupno drugi je bil Čeh Martin Michek, tretji pa presenetljivo domačin Martin Kohut. Potisek je v drugi vožnji padel in zapravil zmago, na koncu je bil skupno četrti. Ostala slovenska predstavnika Theo Urbas in Toni Mulec sta ostala brez točk. Naslednja dirka svetovnega prvenstva MX3 bo julija v Ukrajini.

Ne spreglejte