Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 7. 2011,
11.26

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 19. 7. 2011, 11.26

8 let, 2 meseca

Kragelj razmišlja tudi o koncu kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dirka svetovnega prvenstva v motokrosu, ki je konec tedna potekala v Orehovi vasi je največ uspeha med slovenskimi tekmovalci prinesla Sašu Kraglju, ki razmišlja o koncu dolge in uspešne kariere.

svetovnega prvenstva razreda MX3 velja za eno najzahtevnejših in tudi najbolj priljubljenih v sezoni, zanj še posebej pomembna.

Na nedeljski dirki je Kragelj osvojil sedmo mesto, čeprav je bil v obeh vožnjah peti. Razlike so bile majhne, na koncu sta mu do stopničk zmanjkali le dve točki. "Dve točki do tretjega mesta, razlika je bila minimalna. Prepričan sem bil, da bo to uvrstitev med prvih pet. A včasih dvakrat peto mesto prinese tudi sedmo. Naredil sem maksimum, napovedoval sem sicer uvrstitev okrog petega mesta, a prvi trije so bili razred zase. Kot zasebni voznik sem lahko izjemno zadovoljen, tudi zato, ker se še lahko kosam z mlajšimi tekmovalci, ki krojijo vrh v tem športu," je po dirki dejal 17-kratni državni prvak, ki je na domači dirki za SP trikrat (v letih 2005, 2007 in 2008) prišel do drugega mesta.

''Ob progi je videti enostavno''

Težke razmere - huda vročina in prah na progi - so mu kljub poznavanju terena pobrale nekaj moči. "Če bi imel nekaj več moči, bi na koncu morda lahko stisnil in prehitel Martina Žeravo, a sem se sprijaznil s petim mestom. Toda ko stojiš ob progi, je videti bolj enostavno. To so izjemni napori, ritem je peklenski, tekmovalci ti zadaj skačejo v hrbet, spredaj bežijo, nenazadnje pa še vročina in težka proga v Radizelu. Če seštejem vse to, sem lahko zelo zadovoljen," je dejal Kragelj.

Dirka v Orehovi vasi pa mu veliko pomeni tudi zaradi domačih ljubiteljev tega športa, ki vsako leto pridejo na največji dogodek v motošportu v Sloveniji. Kragelj si je, kljub naporni preizkušnji, v nedeljo vzel čas za navijače, se pred dirko in v premoru med obema vožnjama z njimi slikal in delil avtograme. "Gre za največjo tekmo v Sloveniji, svetovno prvenstvo in še v mojem domačem kraju. To je včasih tudi obremenjujoče, ker vsi pričakujejo več od mene. To, kar sem dosegel, je realno, česa več se v tem trenutku ne da pričakovati. Dobiš pa določen odstotek energije tudi od navijačev. Občinstvo mi je pomagalo z energijo, ki je bila na koncu še kako potrebna."

Odločitev bo padla po tehtnem razmisleku

Dirka v Orehovi vasi je bila zanj zadnja na tej ravni v sezoni, saj ne nastopa na vseh tekmah (tekmoval je na štirih od sedmih), vseeno pa je na visokem osmem mestu skupnega seštevka: "V tem trenutku se še ne ve, koliko dirk bo še do konca sezone. Na zadnji dirki ne bom nastopil, že pred začetkom SP sem vedel, da ne bom nastopil na vseh tekmah. Moje želje so bile uvrstitve okrog petega mesta, sam pa s to dirko za letos končujem nastope v SP."

Pri 34 letih, ki jih je dopolnil teden dni pred dirko, pa Kragelj razmišlja tudi o slovesu. Poudaril je sicer, da potrebuje nekaj počitka in miru za tehten razmislek, a namignil, da je morda napočil čas, da se poslovi od tekmovalnega motorja. "Razmišljal sem tudi o koncu kariere. Čeprav se v tem trenutku ne bi želel obremenjevati s tem. Pred mano je še nekaj tekem, potem pa bo čas za počitek in odločitev o tem, kako in kaj."

Ne spreglejte