Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
30. 3. 2012,
15.48

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

reli WRC Petter Solberg Ford Citroen

Petek, 30. 3. 2012, 15.48

5 let, 7 mesecev

Kaos: nesreča Latvale, odpoved treh brzincev

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po Sebastienu Loebu (Citroen) sta na Portugalskem s proge zletela še dirkača Fordove tovarniške ekipe, Petter Solberg in Jari Latvala. V razredčeni konkurenci je povedel Mikko Hirvonen (Citroen).

Jari-Matti Latvala (Ford) je zjutraj trdil, da je treba izkoristiti odstopo prvaka Sebastiena Loeba (Citroena), a kaj kmalu je bilo relija Portugalska konec tudi zanj. Preko noči je v okolici Fara močno deževalo in pogoji na že tako zahtevni trasi so bili nemogoči. Latvala je že na prvi petkovi hitrostni preizkušnji zadel v večjo skalo, zdrsnil s proge in obtičal v jarku. Ker policija navijačem Forda ni dovolila poriniti nazaj na progo, je Finec končal s petkovim dirkanjem. Do odstopa je bil prvi. Tako je vodstvo prevzel Petter Solberg (Ford). Na prvem petkovem brzincu so obtičali še v četrtek četrti Ott Tanak (Ford), peti Thierry Neuville (Citroen), pa tudi najboljši od dirkačev z dirkalniki specifikacije S2000, Sebastien Ogier (Škoda).

Usip med najboljšimi se je nadaljeval na šesti hitrostni preizkušnji, ko je s proge zletel še Solberg. Dva kilometra pred ciljem je obtičal v jarku. Pred tem je imel 25 sekund prednosti pred Mikkom Hirvonenom (Citroen). Christian Loriaux, tehnični direktor Fordove tovarniške ekipe, je bil besen na svoja dirkača: "Dobili smo izjemno priložnost, ko je Loeb odstopil. Vedela sta, da lahko kontrolirata Hirvonena. Morali bi le ostati na progi!" Finec je dirko začel s 40 točkami zaostanka za Loebom. Če bi zmagal in dobil še "power stage", bi se mu lahko približal na 12 točk. "Zadel sem skale, ki jih nisva imela v zapisnik. Ne vem, od kje so se znašle. Bilo je neverjetno spolzko, tudi vidljivost je bila slaba. Ne le megla, stranska okna so bila povsem zarosena. V tako težkih pogojih še nisem dirkal," je razložil Jari-Matti Latvala.

Tako je po šestih brzincih vodil Hirvonen. Na drugem mestu je Mads Östberg (Ford) za njim zaostajal 31 sekund, tretji Jevgenij Novikov (Ford) pa že 48 sekund. Sedmi brzinec je minil mirneje, je pa Novikov prišel na drugo mesto pred Östberga. To je bil tudi končni vrstni red po drugem od štirih dnevov relija Portugalska. Dirka bi se morala nadaljevati ob 17.00 po srednjeevropskem času, a je bila sprva zaradi slabega vremena prekinjena, nato pa so zadnje tri petkove hitrostne preizkušnje odpovedali. Glavna težava je, da je poplavljena reka dirkače odrezala od lokacije za dolivanje goriva.

Ne spreglejte