Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
5. 10. 2012,
6.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ferrari Felipe Massa Nico Hülkenberg Sebastian Vettel Force India

Petek, 5. 10. 2012, 6.38

6 let, 6 mesecev

Hulk ali Di Resta, Ferrarijeva rešitev pred prihodom Vettla?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kdo bo v sezoni 2013 dirkal od Fernandu Alonsu? Felipe Massa? Morda Nico Hülkenberg ali Paul di Resta? Vse glasnejše so govorice, da bo ta le kratkoročna rešitev, saj leta 2014 ...

Michael Schumacher se bo poslovil. Lewis Hamilton se seli k Mercedesu, Sergio Perez k McLarnu. Za sezono 2013 je še prost Sauberjev kokpit. Še naprej pa ostaja neodgovorjeno vprašanje, kaj bo s Felipejem Masso. Čeprav je 143 točk za ekipnim kolegom Fernandom Alonsom Brazilec ostaja prepričan, da lahko še za leto dni zadrži službo v Maranellu. "Trenutno o tem ne razmišljam, a mislim, da bo vse v redu," je dejal pred začetkom dirkaškega vikenda v Suzuki. Razen z četrtina mestoma v Silverstonu in Monzi letos ni upravičil sedeža v najstarejši in najuspešnejši ekipi vseh časov. V Ferrariju se jim z odločitvijo ne mudi, tako da ima Massa še nekaj dirk, da popravi vtis, vendarle je zmagovalec 11 VN in je bil leta 2008 zelo blizu naslova svetovnega prvaka. "Osredotočil se bom na dobre rezultate, nato pa bomo videli. Dokler ni nič podpisanega, je bolje, da o tem ne govorimo preveč. Upam na dobro dirko tu v Suzuki in uspešen zaključek letošnjega prvenstva. To je pomembno zame in za ekipo."

A medtem govorice, da ga bo zamenjal eden od dirkačev Force Indie postajajo vse glasnejše. Zanimivo, da Ferrari tehta med 25-letnim Nicom Hülkenbergom in 26-letnim Paulom di Resto, ki nimata prav nič več izkušenj iz formule 1 kot Sergio Perez, ki je za Luco di Montezemola premalo zrel. Ali pa je res, da v Maranellu iščejo le kratkoročno rešitev, dirkača za leto ali dve, saj bi nato lahko k njim prišel najmlajši dvakratni svetovni prvak, 25-letni Sebastian Vettel.

Tako Hülkenberg in Di Resta ne vesta, kam ju pot vodi po letošnji sezoni. "Osredotočam se le na svoje delo. Če dobro dirkaš, se lahko marsikaj zgodi, saj ste videli primer Sergia Pereza. Novinarji marsikaj pišete, a gre zgolj za ugibanja," odgovarja Hülkenberg, letos 14-uvrščeni v seštevku, ki ima iz predlanske sezone en "pole position" z Williamsom. "O moji prihodnosti ni še nič odločenega. Počakajmo, pa bomo videli. Še vedno obstaja možnost, da ostanem v Force Indii." A zatrjuje, da je pripravljen za dirkanje v eni od velikih ekip. "Ja." Tudi Di Resta, ki ima 15 točk več od ekipnega kolega, v Suzuki o svoji prihodnosti ni povedal veliko: "Stvari so od Singapurja napredovale. Prepričan sem, da bo situacija kmalu razrešena." Tako Hulk kot Di Resta obenem priznavata, da sta bila presenečena nad potezama Mercedesa in McLarna, saj sta vendarle onadva tesno povezana z Mercedesom.

Ne spreglejte