Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
5. 10. 2012,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

McLaren Red Bull Mark Webber Lewis Hamilton Ferrari

Petek, 5. 10. 2012, 12.52

8 let

Hitrejši McLaren, trdi Webber, Hamilton se ne strinja

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
McLaren in Red Bull sta zapretila na uvodnih dveh treningih za VN Japonske, a se vseeno nihče ne upa napovedati zmage na 15. dirki prvenstva. Vlogo favorita prelagajo drug na drugega.

Na popoldanskem treningu za VN Japonske najhitrejši Mark Webber (Red Bull) meni, da ne bo nihče dominiral, a za favorita vseeno smatra najhitrejšega s prejšnjih dirk Lewisa Hamiltona (McLaren). Ta je bil na drugem treningu drugi. "Imajo hiter dirkalnik, a tudi mi ga imamo. Vendarle pa menim, da trenutno ni nihče dominanten, še posebej mi ne." Avstralec, ki je v skupnem seštevku zdrsnil na peto mesto, se po petih manj uspešnih dirkah nadeja vrnitve na zmagovalni balkon. "Z dirkalnikom sem zadovoljen. Kaže, da smo trenutno zelo dobri."

Hamilton pa meni, da je Red Bull hitrejši. "Zdijo se zelo hitri. Mislim pa, da lahko ujamem Markom ritem. Če pa Vettel v soboto odpelje podobno dobro, bo zelo tesno. Zelo dober pa imajo tudi ritem za dirko." Pa vendarle: Britanec je prepričan, da McLaren v Suzuki še nikoli ni imel tako dobrega dirkalnika. "Tako dobrega dirkalnika tu še nisem imel. Počutim se zelo dobro, a z Red Bulloma bo šlo zelo na tesno." Jenson Button pa medtem že razmišlja o drugačni taktiki, s katero bo v nedeljo lahko nadoknadil pet kazenskih štartnih mest.

Kaj pričakovati od Ferrarija in Fernanda Alonsa? Španec je bil v petek 11. in peti. Niso najbolj konkurenčni, a saj veste, da Fernando za stopničke ne potrebuje najhitrejšega dirkalnika (na zadnjih dveh VN je bil tretji). Od zmage in drugega mesta v Nemčiji in Angliji so izgubili stik z McLarnom in Red Bullom. "Težko rečem, če smo lahko konkurenčni kot denimo v Silverstonu. Od takrat so že trije meseci in odtlej smo vsi naredili korak naprej. Počakajmo do sobote, ko se ponavadi konkurenca nekoliko strni."

Räikkönen v Suzuki zasledovalec

Ob omenjenih je v igri za prvaka še Kimi Räikkönen (Lotus). Točke je osvojil na zadnjih 12 dirkah, a šesto mesto v Singapurju je dokaz, da so po poletju izgubili priključek z najboljšima dvema moštvoma. Dvanajsto in 14. mesto v petek Fincu ne obeta najboljšega vikenda. Vseeno verjame v dober rezultat in to bila uvrstitev pred vodilnega v seštevku Alonsa. "Upam, da osvojim več točk kot Fernando, pa četudi zaostanem za Lewisom." Tudi v Suzuki še ne bodo dirkali z dvojnim DRS-om, več nadgradenj na E20 pa načrtujejo za Korejo. "Upam, da tiste naredijo razliko."

Ne spreglejte