Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
14. 6. 2012,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ron Dennis Lewis Hamilton

Četrtek, 14. 6. 2012, 10.05

8 let

Hamiltonu nižja in ne višja plača

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lewisu Hamiltonu bo McLaren z novo pogodbo ponudil nižjo plačo, saj je nujno uravnoteženje s svetovno finančno situacijo, pove predsednik moštva Ron Dennis. A verjamejo, da bo ostal.

Predsednik McLarna Ron Dennis je zavrnil pisanja nekaterih otoških medijev, da za Lewisa Hamiltona pripravljajo petletno pogodbo v skupni vrednosti skoraj 125 milijonov evrov. Še več: zaradi sprememb v svetovni ekonomiji bo moral britanski dirkač pristati na nižjo plačo.

McLaren ne daje podatkov, koliko zaslužita njihova dirkača, a Hamilton naj bi letos dobil 16 milijonov, s katerimi je drugi najbolje plačali v formuli 1 (za Ferrarijevim Fernandom Alonsom, ki naj bi prejemal 30 milijonov letno). Po letošnji sezoni mu poteča pogodba z ekipo iz Wokinga.

"Gre za zapleteno situacijo. Lewis je ob koncu pogodbe, ki je bila podpisana v drugačnih ekonomskih razmerah. Zdaj bo potrebno uravnoteženje," je po minuli VN Kanade v Montrealu dejal Ron Dennis. Ali to pomeni, da bo moral pristati na nižjo letno plačo? "Je zelo visoko plačan. Zagotovo je bolje plačan, kot sem jaz," je odgovoril Dennis, nekdanji vodja McLarnove ekipe, ki je Hamiltona odkril pri 13 letih in ga vse odtlej finančno podpira.

Hamilton z McLarnom že 14 let

Dennis bo 27-letnika razumel, če se bo ob slabši ponudbi ozrl za drugo ekipo. "Vsak pogleda, kaj mu je na voljo, kam lahko gre. Tudi on bo. Tudi mi bomo pogledali, kdo bo na voljo. Upam pa, da bo dejstvo, da je Lewis z nami od začetka kariere, vplivalo na njegovo končno odločitev."

Hamilton, prvak iz sezone 2008, je minulo nedeljo zmagal prvič letos in osemnajstič v karieri. V skupnem seštevku sezone 2012 je povedal pred Fernandom Alonsom (Ferrari). Sam je že večkrat dejal, da mu bo pri novi pogodbo glavno, da izbere ekipo, s katero se bo v naslednjih sezonah lahko boril za naslov svetovnega prvaka.

Za Britančevo novo pogodbo se sicer pogaja menedžerska agencija Simona Fuller XIX Entertainment, s katero ob zvezdnikih šovbiznisa sodelujeta tudi nogometaš David Beckham in tenisač Andy Murray.

Ne spreglejte