Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
7. 7. 2016,
10.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Formula 1 mercedes f1 Nico Rosberg

Četrtek, 7. 7. 2016, 10.21

6 let, 6 mesecev

Še en incident in bo Mercedes postal tiran

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Šef Mercedesove ekipe formule 1 Toto Wolff za danes na dirkališču v Silverstonu, kjer bo v nedeljo deseta dirka sezone, načrtuje soočenje iz oči v oči z Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom.

Čeprav je Lewis Hamilton za nemški Bild izjavil, da se po incidentu v Avstriji nima o čem pogovarjati, ker je bil pač kriv Nico Rosberg, očitno temu ne bo tako. Neizvršni direktor Mercedesove ekipe Niki Lauda je za nemški časnik zatrdil, da Lewis nima možnosti izbire: "Toto Wolff se bo v četrtek usedel z obema. Ta nesmisel se mora končati."

Lauda, ki je bil zmeraj zagovornik ekstremnega dirkanja, je postregel z idejo, da bi morali Hamiltonu in Rosbergu vseeno omejiti svobodo na stezi: "Hočemo postati svetovni prvak z dvema vrhunskima dirkačema, a boj mora biti odločen brez incidentov na stezi. Lewis ne bo popustil, niti Nico, zato bo logična posledica trčenje. A to je nesprejemljivo."

"Od dveh odraslih in inteligentnih dirkačev bi pričakoval, da sta sposobna zmagati brez incidentov. Hočemo, da imata proste roke. A če to ne bo delovalo in če bi se ponovil incident iz Barcelone, Montreala ali Spielberga, moramo imeti rezervni načrt."

"Nico naj pomisli na svojega očeta Kekeja, kako je postal prvak"

Krivdo za incident v Spielbergju je Lauda pripisal Rosbergu: "Dve leti je bil Nico razumen, zdaj pa hoče postavi svetovni prvak in gre zmeraj na polno. A se ne bi smel vpletati v takšne incidente, kot je bil ta v Spielbergu, če hoče postati svetovni prvak. Kot dirkač se mora vprašati: Sem svetovni prvak ali zaletavi dirkač?"

Mercedesova šefa Niki Lauda in Toto Wolff bosta, kot kaže, uvedla ničelno toleranco za incidente na stezi. | Foto: Mercedesova šefa Niki Lauda in Toto Wolff bosta, kot kaže, uvedla ničelno toleranco za incidente na stezi.

"Nico bi moral pomisliti na svojega očeta Kekeja, ki je bil svetovni prvak z eno samo zmago. V takšnih situacijah bi morala naša dirkača preklopiti na možgane. S Totom delava na novem konceptu, ki bo boljši za vse. A ta je pravzaprav že jasen: novo trčenje med njima ne bo več sprejemljivo. To jima bomo povedali pred Silverstonom."

Ecclestone pozval Mercedes, naj pusti Hamiltonu in Rosbergu proste roke

Ob novem incidentu bi se torej lahko zgodilo, da bi Mercedes prenehal s politiko prostega dirkanja in uvedel interno pravilo, da se Hamilton in Rosberg na stezi ne smeta prehitevati. Na takšen mogoč scenarij se je ekspresno odzval izvršni direktor formule 1 Bernie Ecclestone, ki je za The Times izjavil: "Moramo jim pustiti dirkati. Predstavljajte si, da pridemo na finale sezone in da enemu od njiju rečejo, da ne sme prehitevati in da to odloči svetovnega prvaka? To ne bi bilo dobro niti za formulo 1 niti za Mercedes."

Ne spreglejte