Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 5. 2020,
16.35

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Formula 1 Lewis Hamilton

Sobota, 9. 5. 2020, 16.35

3 leta, 11 mesecev

V f1 so morali odpovedati ali prestaviti že 10 velikih nagrad

Hamiltonu bo težko brez gledalcev, Ricciardo pričakuje kaos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Lewis Hamilton | "Navijači predstavljajo dušo formule ena." | Foto Reuters

"Navijači predstavljajo dušo formule ena."

Foto: Reuters

Svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton je dejal, da zelo pogreša dirkanje in da so preizkušnje brez gledalcev "bolje kot nič". Medtem avstralski dirkač Renaulta Daniel Ricciardo na začetku sezone v F1 pričakuje kaos, slabo telesno pripravo in okornost gibov ter veliko adrenalina med dirkači, poročajo tuje tiskovne agencije.

Dirkač Mercedesa je v spletnem pogovoru za Mercedesovo moštvo dejal, da hrepeni po dirkanju, zaradi česar bo potlačil tudi dejstvo, da ob stezah ne bo navijačev. "Ne vem, kako zanimivo bo spremljanje dirk prek televizijskih ekranov, ampak bolje bo kot nič. Navijači predstavljajo dušo formule ena," je dejal 35-letnik.

Poudaril je, da je šport zelo pomemben del življenja, ki bi v težkih časih združil ljudi in jim dal upanje na boljši jutri. Dirkanje pred praznimi tribunami pa bo zanj "kot testiranje pred sezono", dodaja Hamilton.

Najbolj se veseli dejstva, da bo lahko do skrajnih meja preizkusil nov dirkalnik, F1 pa zaradi nepričakovanega premora ceni še toliko bolj.

Formula 1 - logo
Sportal F1 preučuje tudi možnost nastopa na dirkališčih, ki niso v koledarju

Ricciardo: Zagotovo bomo videli nekaj od vsega

Na drugi strani Ricciardo razmišlja nekoliko drugače. V pogovoru za BBC Radio 5 je izrazil upanje, da bo kaos na začetku sezone kontroliran in da zarjavelost ter adrenalin dirkačev ne bosta ovirala pri pravilnih odločitvah.

"Zagotovo bomo videli nekaj od vsega. Veliko bo pogumnih prehitevanj, morda tudi nepremišljenih," je dejal Avstralec, sicer dirkač Renaulta. "Čustev, navdušenja in nestrpnosti ne moreš kar tako odmisliti po tako dolgem premoru," je še pristavil Ricciardo.

Daniel Ricciardo upa, da na prvih dirkah po koronakrizi ne bo prevelikega kaosa. | Foto: Reuters Daniel Ricciardo upa, da na prvih dirkah po koronakrizi ne bo prevelikega kaosa. Foto: Reuters

Trenutno je 30-letnik v Avstraliji na svoji farmi, kjer čaka na dovoljenje za potovanje zunaj meja držav po svetu. "Vsi bomo pripravljeni na prvo dirko. Seveda bodo nekateri takoj na pravi ravni, za nekatere pa bi lahko bile prve dirke zelo zahtevne," je zaključil priljubljeni Avstralec, ki je v F1 slavil sedemkrat in 29-krat stal na stopničkah.

Bernie Ecclestone
Sportal Ecclestone prepričan, da v F1 lahko izpeljejo osem dirk

Novi koronavirus je sicer močno oklestil sezono elitnega dirkaškega športa, saj so morali odpovedati ali prestaviti že 10 velikih nagrad. Mednarodna avtomobilistična zveza in lastnik pravic F1 Liberty Media pa še nista objavila prilagojenega koledarja sezone, ki bi sicer lahko vključeval dirke na istih prizoriščih in zelo natrpan urnik.

Sezona elitnega dirkaškega športa se bo predvidoma začela 5. julija z veliko nagrado Avstrije v Spielbergu, ki ostaja v koledarju kot prva mogoča preizkušnja.

Preberite še:

DP v motokrosu
Sportal Prva tekmovanja pod okriljem AMZS morda že konec maja
Indycar
Sportal Indycar v ZDA naj bi začel z dirkanjem v začetku junija
Ne spreglejte