Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2020,
20.25

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

2

Natisni članek

VN Bahrajna George Russell

Petek, 4. 12. 2020, 20.25

3 leta, 4 mesece

VN Sahirja, 1. in 2. prosti trening

Hamiltonova rezerva takoj zablestela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

2

George Russel | George Russel je hitro pokazal, da je lahko zelo hiter. | Foto Reuters

George Russel je hitro pokazal, da je lahko zelo hiter.

Foto: Reuters

Britanec George Russell, rezervni voznik Mercedesa, ki nadomešča obolelega svetovnega prvaka formule 1 Lewisa Hamiltona na dirki v Bahrajnu ta konec tedna, je zelo dobro izkoristil priložnost. Danes je namreč dobil oba prosta treninga, najbolj se mu je približal dirkač Red Bulla Nizozemec Max Verstappen.

Na prvem prostem treningu pred nedeljsko dirko formule 1 za VN Sahirja je bil Russel pred Red Bullovo navezo, drugi je bil Verstappen, tretji pa Tajec Alexander Albon. Finec Valtteri Bottas, sicer drugi Mercedesov voznik, pa je bil na prvem treningu četrti.

Razplet na drugem je bil podoben, za Verstappnom pa je bil tokrat tretji Mehičan Sergio Perez (Racing Point). Bottas pa je bil na tem treningu šele 11.

Priložnost za nastop v najboljšem dirkalniku v karavani - Mercedes si je tako kot Hamilton med posamezniki že predčasno zagotovil konstruktorski naslov za sezono 2020 - je 22-letni dirkač, ki sicer vozi za Williams, dobil, ko je Hamilton objavil, da se je okužil z novim koronavirusom in bo moral drugo dirko na tem prizorišču izpustiti. V nedeljo je v Sahirju Hamilton zmagal.

Ta konec tedna sicer dirka poteka na nekoliko spremenjeni trasi, le po zunanjem delu dirkališča, zato je krog tudi krajši, dolg je le 3,543 km. Na prvem treningu je Russell za Verstappna prehitel za 0,176 sekunde, na drugem pa za 0,128 sekunde. Dirkači sicer za krog potrebujejo manj kot minuto.

Na dirki sta še dva novinca. Brazilec Pietro Fittipaldi v ekipi Haas nadomešča Francoza Romaina Grosjeana, ki še čuti posledice hude nesreče in opeklin na nedeljski dirki, Britanec Jack Aitken pa je zasedel mesto svojega rojaka pri Williamsu. A sta bila oba daleč od Russlovega dosežka, saj sta oba treninga končala na zadnjih mestih.

George Russell
Sportal Znano je, kdo bo nadomestil okuženega Hamiltona
Lewis Hamilton
Sportal Javil se je okuženi Hamilton
Lewis Hamilton
Sportal FIA: Hamiltona po pozitivnem testu ne bo na drugi dirki za VN Bahrajna
Ne spreglejte