Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2023,
21.05

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Toto Wolff formula1 FIA

Četrtek, 7. 12. 2023, 21.05

4 mesece, 2 tedna

Fia hitro zaključila preiskavo morebitnega navzkrižja interesov v zadevi Wolff

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Fia logo | Fia je danes v izjavi za javnost sporočila, da "ne poteka nobena etična ali disciplinska preiskava", ki bi vplivala na katerokoli osebo. | Foto Guliverimage

Fia je danes v izjavi za javnost sporočila, da "ne poteka nobena etična ali disciplinska preiskava", ki bi vplivala na katerokoli osebo.

Foto: Guliverimage

Mednarodna avtomobilistična zveza Fia je hitro zaključila preiskavo morebitnega navzkrižja interesov v formuli 1 med šefom Mercedesa Totom Wolffom in njegovo ženo Susie Wolff, ki je generalna direktorica ženske akademije znotraj vodstva tekmovanja formule 1 (Fom).

Toto Wolff
Sportal Šef Mercedesa Toto Wolff in njegova žena pod drobnogledom Fie

Fia je v izjavi za javnost sporočila, da "ne poteka nobena etična ali disciplinska preiskava", ki bi vplivala na katerokoli osebo. Nadalje je krovna zveza poudarila, da ima kot regulativni organ dolžnost ohraniti integriteto svetovnega avtomobilističnega športa.

Po pisanju dpa naj bi bilo v ozadju poročilo enega od specializiranih dirkaških portalov o domnevni izmenjavi zaupnih informacij med Wolffom in njegovo ženo, zaradi česar naj bi se drugi funkcionarji formule 1 pritožili predsedniku Fie Mohamedu Ben Sulajemu.

Ostalih devet ekip formule 1 je v sredo zvečer objavilo večinoma enake izjave, v katerih so zagotovile, da na krovno zvezo niso vložile nobene pritožbe zaradi morebitnega navskrižja interesov.

Abu Dabi Lando Norris McLaren
Sportal Mercedes in McLaren skupaj vsaj do leta 2030

"Sistem skladnosti Foma dovolj robusten, da prepreči nepooblaščeno razkritje zaupnih informacij"

Fia je v današnji izjavi potrdila, da "so vzpostavljeni ustrezni zaščitni ukrepi in da je sistem skladnosti Foma dovolj robusten, da prepreči nepooblaščeno razkritje zaupnih informacij".

Fia v torkovi izjavi za javnost sicer ni postregla z imeni vpletenih v preiskavo, a se je odzvala na pisanje v medijih glede kršitve pravil "deljenja zaupnih informacij med enim od šefov ekip formule 1 in članom Foma".

Fom je lastnik pravic vseh s formulo 1 povezanih dejavnosti, vključno z novoustanovljeno žensko serijo tekmovanja F1 Academy.

Tako Mercedes v izjavi za javnost kot Susie Wolff na Instagramu sta že v torek zanikala govorice glede domnevnih nepravilnosti.

Ne spreglejte