SiolNET. Sportal Avtomotošport
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ferrarijev cilj: Konkurenčni od prve dirke naprej

3

termometer

Ferrarijev cilj za sezono 2013 je, da bi bili z novim F138, ki so ga ta petek prvič pokazali, konkurenčni od prve dirke naprej. Le tako lahko računajo na naslov prvaka.

Fernando Alonso je novembra za vsega tri točke zgrešil naslov prvaka.

Jasno, za novo sezono morajo biti cilji višji, a v Maranellu vseeno ostajaj previdni oziroma trdno na realnih tleh. "Mislim, da ne smemo pričakovati, da bo dirkalnik mnogo hitrejši od tekmečevih. Bi bilo pa to fantastično. Trdno stojimo na tleh. Moramo biti vsaj enakopravni tekmecem," je na predstavitvi dejal vodja ekipe Stefano Domenicali. Ključen bo začetek, ta mora biti uspešnejši kot v minulih sezonah. "Naš cilj je, da damo dirkačema konkurenčen dirkalnik od prve dirke v Avstraliji!" Z boljšo organizacijo dela so to zimo uspešeneje delali, zatrjuje Domenicali in zato se lanski, predvsem pa zelo slab predlanski začetek prvenstva ne bi smel ponoviti.

Razen dvignjenega nosu dirkalnika F138 ni bistveno drugačen od predhodnika. Tako kot v drugih ekipah govorijo, da so dirkalniki evoluacija lanskih, a obenem pod pokrovom "ekstremno" drugačni. Kaj to pomeni, pa ne zvemo, saj inovacije in tehnične rešitve še skrivajo pred tekmeci oziroma gre za malenkosti. A kot poudarja Alonso so tudi malenkosti lahko ključne. "Razlike med ekipami so le nekaj desetink. Teh desetink pri ogledu dirkalnika ne moremo videti. Včasih še sami ne vemo, zakaj je nek dirkalnik hitrejši. Tudi mi bomo šele na stezi videli, kako zelo konkurenčni smo."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin