Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
25. 6. 2012,
12.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Stefano Domenicali Fernando Alonso Ferrari

Ponedeljek, 25. 6. 2012, 12.05

3 leta, 7 mesecev

Ferrari: Red Bull najhitrejši, Alonso številka 1

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je Ferrari s Fernandom Alonsom na VN Evrope slavil, se Stefano Domenicali zaveda: "Red Bull, ki smo ga videli ta vikend, je najhitrejši." A: "Vemo, da je dirkač številka 1 Alonso."

Fernando Alonso (Ferrari) je na VN Evrope postal prvi dirkač z dvema zmagama letos in s prednostjo 20 točk povedel v skupnem seštevku. A to ne pomeni, da je bil F2012 najboljši dirkalnik na uličnem dirkališču v Valencii. Najhitrejši je bil RB8, s katerim je Sebastian Vettel (Red Bull) v soboto kvalifikacije dobil s štirimi desetinkami prednosti in si nato na dirki pred varnostnim avtomobilom pridirkal kar 20 sekund prednosti. Za zmago je bilo bolj kot sam dirkalnik ključno dirkaško mojstrstvo Fernanda Alonsa, pove vodja Ferrarija Stefano Domenicali. No, pa tudi odstopi Vettla, Romaina Grosjeana (Lotus) in Lewisa Hamiltona (McLaren).

"Naš dirkalnik je na povsem drugačnem nivoju kot v začetku sezone, a še naprej ni najhitrejši," razlaga Stefano Domenicali. "Po mojem mnenju je Red Bull - Red Bull, ki smo ga videli ta vikend - najhitrejši v konkurenci. Na dirki je Vettel zlahka vodil, imel je odličen ritem. Vemo, kakšen je naš cilj konec novembra, zato bomo morali paziti nanje. Ta vikend so naredili korak naprej, res so izboljšali dirkalnik. Imeli so sicer težave z vzdržljivostjo, a mi še nismo tako hitri kot oni. Torej nas čaka še veliko dela. Nam pa vodstvo pomaga, saj so inženirji zato bolj kreativni." O Alonsovem nastopu pa pove: "Vemo, da je dirkač številka 1. To je razlog, zakaj je v naši ekipi."

Tudi Alonso ostaja po osmi dirki prvenstva previden, nenazadnje je na kvalifikacijah obstal na 11. mestu. "Vedno je treba ostati previden in pošten do navijačev in samega sebe. Borili se bomo, delali dan in noč, da bi bili zares konkurenčni in bi se lahko borili za glavni cilj. Prvenstvo je cilj, to Ferrariju narekuje zgodovina, a v soboto smo bili 11. in 13., kar pomeni, da naš čaka še veliko dela," šefove besede ponavlja nekdanji dvakratni prvak z Renaultom.

Ne spreglejte