Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
25. 9. 2012,
7.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ferrari McLaren Red Bull Fernando Alonso Lewis Hamilton Sebastian Vettel

Torek, 25. 9. 2012, 7.59

8 let

Ferrari: Brez še ene zmage ne bo naslova prvaka

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hitrejši dirkalnik je nuja, po VN Singapurja poudarja vodja Ferrarija, Stefano Domenicali. Najhitrejšega ima McLaren, a odstopov ne sme biti več, pa se zaveda Martin Whitmarsh.

Ne le McLaren, tudi Red Bull ima hitrejši dirkalnik od Ferrarija. Z zmago na minuli VN Singapurja je Sebastian Vettel zaostanek za Fernandom Alonsom zmanjšal z 39 na 29 točk. Lewis Hamilton, ki bi zmagal, če ga ne bi izdal menjalnik, pa zdaj zaostaja 52 točk. Med Vettlom in Hamiltonom je še Kimi Räikkönen (Lotus), a bo z dirkalnikom, ki ni dovolj hiter za zmage, težko konkuriral za naslov prvaka. Do konca sezone 2012 je še šest dirk - naslednja bo prvi oktobrski konec tedna v Suzuki.

V Ferrariju se zavedajo, da morajo nujno izboljšati svoj dirkalnik. Če ne bi Hamilton odstopil na dveh od zadnjih treh dirk in Vettel v Monzi zaradi druge letošnje okvare alternatorja, bi bila Alonsova prednost minimalna. "Ključno je, da damo Fernandu boljši dirkalnik. Poskrbeti moramo, da bo Fernando spet zmagoval, sicer bo naslov težko dosegljiv. V nasprotnem primeru bi se morali zanašati na težave tekmecev, kar pa ni najlepše. Brez še ene zmage ne bomo osvojili prvenstva," je pred odhodom iz Singapurja poudaril vodja Ferrarijeve ekipe, Stefano Domenicali. Pomembna bo tudi vzdržljivost materiala, dodaja italijanski strateg. Od zmage sredi julija v Nemčiji na naslednjih štirih dirkah Alonso ni mogel višje od tretjega mesta.

McLaren: Če ne bo več odstopov, je naslov možen

Odpoved menjalnika v Singapurju, nesreča v Spaju in Valencii. Hamilton je letos izgubil že več kot 60 točk. Ne po svoji krivdi. Da bi lahko osvojil svoj drugi naslov prvaka, odstopov ne sme biti več, izpostavlja njegov šef, Martin Whitmarsh. "Imamo zelo hiter dirkalnik, a odstopov do konca sezone ne sme več biti. To bo edini dober način, da napademo v prvenstvu. Poskrbeti moramo, da pride Lewis v cilj preostalih šestih dirk brez težav. Če mu to uspe, je ob trenutni hitrosti dirkalnika, naslov prvaka še možen." McLaren ima obenem še dodatno skrb - Hamiltonovo prihodnost. Vsaka dirka - zmaga ali poraz - lahko vpliva na njegovo odločitev, kjer bo dirkal od prihodnje sezone naprej.

Ne spreglejte