Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
22. 7. 2014,
11.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Fernando Alonso Daniel Ricciardo

Torek, 22. 7. 2014, 11.34

7 let, 12 mesecev

Fernando Alonso: Ricciardo je dirkal fantastično in pametno

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvakratni svetovni prvak formule 1 Fernando Alonso, ki na stezi slovi kot neizprosen borec, je po VN Nemčije zapel hvalnico Red Bullovemu dirkaču Danielu Ricciardu, s katerim sta imela epske dvoboje.

Alonso je na VN Nemčije po zadnjem postanku padel za Ricciarda. Čeprav je imel Španec sveže gume, je moral garati, da je ugnal Avstralca. Dirkača sta večkrat izmenjala položaja. Bitka za peto mesto je bila neizprosna, ciljno črto sta praktično prečkala vštric, razlika je bila pičla desetinka sekunde.

"Daniel preseneča vse od prve dirke v Avstraliji. Opravil je neverjetno delo. Mislim, da po desetih dirkah v primerjavi z Vettlom vodi s 7:3. Tega nihče ni pričakoval. V Nemčiji je dirkal fantastično. Zmeraj, ko sem ga prehitel, me je prehitel nazaj. Zaviral je pozneje, napadal zelo pozno in nikoli ni zgrešil ovinka. Bil je zelo, zelo pameten. Spoštoval je vsa pravila dirkanja, bil je dober boj," je po VN Nemčije Ricciarda pohvalil Fernando Alonso.

V prvenstvu sta pred Ricciardom samo Mercedesova dirkača

Ricciardo je bil eden izmed junakov VN Nemčije. Štartal je peti, nato pa se v prvem ovinku s hitrim odzivom izognil trčenju med Masso in Magnussenom. A je zato plačal velik davek: padel je na 15. mesto in se moral v nadaljevanju dirke prebijata iz ozadja. S fantastičnim dirkanjem je pridobil devet mest.

"V napačnem trenutku sem bil na napačnem kraju. A ni bilo tako hudo kot pri Massi. Ko sem se izognil trčenju, sem po radijski zvezi ekipi sporočil: 'Naredimo čudovito vrnitev, da bomo lahko ponosni nase.' To smo tudi storili. To je bila ena izmed mojih najzabavnejših dirk. Fernando slovi kot neizprosen borec, zato sem pomislil, ali bi si sploh lahko izbral boljšega, s katerim bi se boril. Ker je imel on bolj sveže gume, je imel prednost, a sem vseeno uprizoril dober boj," je po dirki nasmejano razlagal Daniel Ricciardo.

Avstralec je v prvenstvu zadržal tretje mesto ter ima pred Madžarsko devet točk prednosti pred Alonsom in 15 pred Valtterijem Bottasom.

Ne spreglejte