Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 8. 2024,
13.30

Osveženo pred

2 uri, 28 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Jorge Martin Francesco Bagnaia Enea Bastianini Marc Marquez Aleix Espargaro Ducati MotoGP

Natisni članek

Sobota, 3. 8. 2024, 13.30

2 uri, 28 minut

MotoGP, Silverstone, kvalifikacije in šprint

Espargaro dirka za drugo zmago Aprilie letos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
motoGP Aleix Espargaro Aprilia | Foto Reuters

Foto: Reuters

Svetovno prvenstvo v motociklizmu se po enem mesecu nadaljuje s šele 10. dirko sezone. Silverstone gosti VN Velike Britanije. Sobota je namenjana kvalifikacijah in šprinterski dirki. Boj za štartna mesta v elitnem razredu motoGP je dobil Aleix Espargaro.

Alex Rins
Sportal Rins pri Yamahi do 2026

Prvo sobotno dejanje v Silverstonu je pripadlo španskemu motociklistu Aleixu Espargaroju (Aprilia). Bil je najhitrejši na kvalifikacijah za štartna mesta za sobotno popoldansko šprintersko dirko in tudi nedeljsko osrednjo dirko v razredu motoGP. Poleg njega sta si prvo štartno vrsto zagotovila še Italijana Francesco Bagnaia (Ducati) in Enea Bastianini (Ducati). "Veliko sem tvegal, a mi je uspel popoln krog, to je neverjetno," je po kvalifikacijah dejal 35-letni Katalonec, ki se bo po koncu sezone tekmovalno upokojil.

Španec Jorge Martin (Ducati Pramac), drugi v svetovnem prvenstvu z desetimi točkami zaostanka za Bagnaio, je bil na kvalifikacijah četrti. Šestkratni svetovni prvak v kraljevem razredu Marc Marquez (Gresini Ducati) je odpeljal sedmi najhitrejši čas. Izkušeni španski motociklist sicer zaseda tretje mesto v skupnem seštevku.

Na prvih devetih dirkah sezone so osemkrat zmagali dirkači z Ducatijevim motociklom (nazadnje štirikrat zapored Bagnaia), samo VN ZDA je dobil Maverick Viñales z Aprilio.

motoGP Francesco Bagnaia Ducati
Sportal Bagnaia slavi četrtič zapored, izjemen podvig Marquezov
Ne spreglejte