Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
16. 7. 2012,
19.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jorge Lorenzo

Ponedeljek, 16. 7. 2012, 19.40

8 let

Ducati že diha za ovratnik Hondi in Yamahi

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Yamahin tovarniški dirkač Jorge Lorenzo, ki je dominiral na dirki za VN Italije v Mugellu, je bil prehiter za tekmece tudi na ponedeljkovih testiranjih na tej isti stezi. Ducati potrdil napredek.

Španec je zlahka opravil Yamahin testni program, ki je temeljil na izboljšavah elektronike. Lorenzov moštveni kolega Ben Spies se testov dan po dirki ni udeležil. Američan naj bi se v dirkaškem vikendu VN Italije zastrupil s hrano. Njegovo zdravstveno stanje naj bi tudi bilo glavni razlog za slabo predstavo na nedeljski dirki, ko je zmogel 11. mesto.

Honda je v primerjavi z Yamaho na ponedeljkov test v Mugello pripeljala skorajda povsem novo šasijo, saj želi dokončno rešiti probleme, ki jih ima z Bridgestonovimi gumami. Dani Pedrosa, ki je bil na VN Italije drugi, je bil drugi tudi na testiranjih. In pred kolegom iz garaže Caseyem Stonerjem. Avstralec je dokazal, da je imel v nedeljo le slab dan, saj je v ponedeljek za Pedroso zaostal le 2 tisočinki sekunde, za Lorenzom pa dobro desetinko sekunde in je krojil vrh razpredelnice.

Tovarniški Ducati, ki je že v nedeljo pokazal določen preboj v kvaliteti, je tokrat testiral modifikacije motorja, s čimer je skušal izboljšati vodljivost motocikla in njegovo obnašanje na izhodih iz ovinkov. Nicky Hayden je za najhitrejšim Lorenzom zaostal le tri desetinke in si rezerviral četrto mesto. Valentino Rossi je spisal povsem drugačno zgodbo. V prvem krogu popoldanskih testiranjih je padel in predčasno zaključil avanturo v Mugellu. Na srečo se ni poškodoval. Dopoldan je bil več kot sekundo počasnejši od Lorenza. Le z bolečinami sta jo odnesla tudi Pedrosa in Hondin poltovarniški dirkač Stefan Bradl, ki sta popoldan prav tako svoje motorje položila na tla.

Vsekakor bo zanimivo opazovati naslednjo dirko svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu v Laguni Seci (29. julij), kamor naj bi tovarniški Ducati pripeljal popolnoma novo nadgradnjo svojega Desmosedicija, s katero bi se lahko še bolj približal Hondi in Yamahi ...

Ne spreglejte