Do etapnih zmag in skupnega vodstva na Dakarju Price in Loeb

Na vdržljivostnem reliju Dakar so dirkači danes prevozili drugo etapo. Na 803 km dolgi preizkušnji od Resistencie do San Miguela de Tucumana, od katerih je bilo 275 km hitrostnih preizkušenj, je med motociklisti slavil lanski zmagovalec Avstralec Toby Price (KTM). Med avtomobilisti je bil najboljši Francoz Sebastien Loeb (Peugeot).

Med avtomobilisti je bil najboljši Francoz Sebastien Loeb (Peugeot).

Med avtomobilisti je bil najboljši Francoz Sebastien Loeb (Peugeot). Foto: Reuters

Edini slovenski udeleženec tekmovanja Simon Marčič je drugo etapo med motociklisti končal na 93. mestu, za najhitrejšim je zaostal uro in šest minut. Skupno je v vodstvu Price, ki ima pred danes drugouvrščenim Portugalcem Paulo Goncalvesom že dve minuti in pol naskoka. Marčič je z uro in 13 minutami na 90. mestu skupnega seštevka.

Med avtomobilisti je nekdanji serijski svetovni prvak v reliju Loeb za minuto in 13 sekund prehitel Katarca Nasserja Al-Attiyaha (Toyota), tretji je bil Španec Carlos Sainz (Peugeot). Skupno pa je Loeb v vodstvu z 28 sekundami pred Al-Attiyahom.

V sredo bodo dirkači opravili tretjo etapo, med San Miguelom de Tucumanom in San Salvadorjem de Jujuyem bodo prevozili 780 km.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano