Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
15. 5. 2016,
8.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

formula1 Christian Horner Kimi Raikkonen

Nedelja, 15. 5. 2016, 8.36

6 let, 6 mesecev

Divje govorice: pavziranje Hamiltona, Red Bullov šef k Ferrariju

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Na dirkaškem koncu tedna za VN Španije so se bliskovito razširile govorice, da aktualni svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton razmišlja o enoletni pavzi in da bi lahko Red Bulllov šef Christian Horner prestopil k Ferrariju.

Divje govorice o pavziranju sta sprožila Mercedes in Lewis Hamilton kar sama: Mercedes s številnimi tehničnimi okvarami, Hamilton pa s svojim življenjskim stilom zunaj dirkališč. Medtem ko se je Hamilton na prvih štirih dirkah mučil s svojim dirkalnikom, njegov moštveni kolega Nico Rosberg z enakim motorjem ni imel nobenih težav. V nedeljo bo skušal Nemec z novo zmago – peto zapored – ostati edini dirkač v letošnji sezoni, ki je zmagal v formuli 1.

 

"Prepričan sem, da se bomo prebili skozi to, pa tudi Lewis," je bil kratek Mercedesov tehnični direktor Paddy Lowe. Čeprav sta Mercedes in Lewis Hamilton zanikala teorijo o zaroti (da Mercedes letos favorizira Rosberga in namerno nagaja Hamiltonu), je Britanec v Barceloni poudaril, da nima pojma, zakaj je Mercedes letos v garaži v njegovem in Nicovem taboru zamenjal inženirje in mehanike. A v isti sapi je dodal: "Okvare nimajo nič z mehaniki. Oni so v zadnjih treh letih in pol za Nica in zame opravili fantastično delo."

 

"Za aktualnega prvaka formule 1 dirkanje ni več na prvem mestu"

Nekateri so prepričani, da je tudi Hamiltonov rockerski življenski stil začel puščati posledice pri njegovem delu na stezi in da je po tretjem osvojenem naslovu prvaka izgubil tudi veliko mero motivacije.

 

"V Nemčiji so se pojavile zgodbe, da Hamilton razmišlja o pavzi po koncu letošnje sezone," je poročal Londonski Times. The Daily Mail je temu pritrdil: "Ena izmed govoric v paddocku je ta, da si bo Hamilton po koncu sezone vzel leto dni pavze."

 

Eden izmed šefov moštev, ki pa je hotel ostati neimenovan, je prepričan, da za Hamiltona dirkanje ni več na prvem mestu: "Vso to dogajanje zunaj dirkališč mora biti moteče (Hamilton je redni obiskovalcev najrazličnejših zabav, s svojim zasebnim letalom pa nenehno potuje po svetu, op. p.) in še bolj je moteče, ko izgubljaš in moraš dvigniti raven svoje igre. Morda si Lewis po treh naslovih prvaka ne želi nič več."

 

Bo Christian Horner (desno) spet postal šef Sebastiana Vettla? | Foto: Bo Christian Horner (desno) spet postal šef Sebastiana Vettla?

 

Ricciardo ne verjame, da bo njegov šef prestopil h konkurenci

Morda v prihodnji sezoni formule 1 ne bomo videli niti Lewisa Hamiltona niti Red Bulllovega dirkača Daniela Ricciarda. Avstralec je pred kratkim spoznal, da se lahko stvari čez noč postavijo na glavo: Red Bull je po četrti dirki sezone Ricciardovega moštvenega kolega Danila Kvjata prestavil v Toro Rosso, Danielu pa ob bok postavil Maxa Verstappna. Čeprav ima Ricciardo z Red Bullom večletno pogodbo, to še zdaleč ne pomeni, da bo z njim dirkal tudi v prvenstvu 2017.

 

"Vse je odprto. Vse je odvisno od Red Bulla. Če bo ostal v formuli 1, sem prepričan, da mi bodo ponudil večletno podaljšanje. Moj prestop k Ferrariju pa je odvisen od rezultatov in ponudb, ki jih bom prejel in če bi mi konkurenčno moštvo reklo, da želi z menoj postati svetovni prvak,'' je za Corriere della Sera izjavil Daniel Ricciardo. Italijanski časnik je zapisal še noro govorico, da bi se lahko zgodil šokanten prestop: da bi Red Bullov šef Christian Horner prevzel vajeti pri Ferrariju. ''Res? Tega ne verjamem, pa tudi ne morem govoriti v njegovem imenu," je bil komentar Daniela Ricciarda.

 

Kimi Raikkonen je še zmeraj konkurenčen za stopničke. | Foto: Kimi Raikkonen je še zmeraj konkurenčen za stopničke.

 

"Kimi leta leta 2017 ne bo prestar za dirkanje v formuli 1"

Veteran Kimi Raikkonen, ki bo oktobra dopolnil 37 let, pa ima očitno velike možnosti, da s Ferrarijem podaljša pogodbo še za sezono 2017.

 

"Z obema dirkačema sem zadovoljen. Oba sta borca, oba svetovna prvaka. Mislim, da je Kimi še bolj zrel kot lani. Mislim, da ima prihodnost v svojih rokah. V tem trenutku sta njegova predanost moštvu in njegova želja na zelo visoki ravni. Njegovi letošnji rezultati so izpolnili naša pričakovanja. Za nami so štiri dirke, pred nami pa 17, zato je še prezgodaj govoriti o njegovi prihodnosti," je za kitajsko agencijo LeSports povedal Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene, ki mu italijanski časniki napovedujejo, da ne bo več dolgo ostal na svojem položaju.

 

Italijan je tudi prepričan, da Raikkonen leta 2017 ne bo prestar za dirkanje v formuli 1: "Leta niso težavna. Dokler je dirkač predan in hoče dati svoje najboljše ter je konkurenčen, je vse v redu. Mislim, da je bil Nigel Mansell tri leta starejši od Kimija, ko je osvojil naslov prvaka (Mansell je bil star 39 let, ko je osvojil svoj prvi in edini naslov prvaka leta 1992 z Williamsom, op. p.)"

Ne spreglejte