Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes-Benz BMW Audi

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 8.16

8 let

Dirko DTM popestrila dež in varnostni avto, senzacionalna zmaga Mercedesa

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko so bili pri Mercedesu na prvi dirki še povsem nekonkurenčni, so v Oscherslebnu izkoristili dež in slavili senzacionalno zmago. Prvič v karieri je v DTM zmagal Christian Vietoris.

Dež obrnil razmerja v DTM na glavo

Nemško prvenstvo turističnih avtomobilov, ki predstavlja prestižni poligon za troboj glavnih treh proizvajalcev avtomobilov premium, je na drugi dirki v Oscherslebnu doživelo eno svojih najboljših dirk v zadnjem času.

Dež je poskrbel za številne preobrate, napake dirkačev in posledične prihode varnostnega avtomobila na dirkaško progo. Prav zaradi vremenske nepredvidljivosti in varnostnih avtomobilov so bili končni rezultati tako presenetljivi, saj so potrebovali vozniki za uspeh tudi precej sreče.

S šestnajstega štartnega položaja do prve zmage v DTM

Iskreno veselje v taboru Mercedes-Benza, ko je njihov dirkač Christian Vietoris prečkal ciljno črto le dobre pol sekunde pred aktualnim prvakom Mikom Rockenfellerjem (Audi), je bilo pričakovano. Stuttgartska ekipa je bila na prvi dirki v Hockenheimu še povsem nebogljena, saj nobeden od njihovih voznikov ni prišel niti v prvo deseterico.

Toda če so mercedesi na suhi progi še nekonkurenčni, je bilo v dežju povsem drugače. Vietoris je vozil zrelo, bil ob pravem času na pravem mestu in v zaključku dirke, ki so jo morali zaradi zamude ob varnostnih avtomobilih končati predčasno, uspel ubraniti napade Rockenfellerja. Tretje mesto je z zaostankom 7,7 sekunde osvojil Edoardo Mortara(Audi).

Wittmann možnosti za zmago zapravil z lastno napako

Manj sreče je imel najhitrejši s kvalifikacij Marco Wittmann (BMW), ki je najprej storil napako in zapeljal v pesek, pozneje pa je imel še tehnične težave s svojim M4 DTM.

Mladi Nemec, ki se je nedavno mudil tudi v Sloveniji pri Akrapoviču, ki dobavlja izpušne sisteme tako za dirkalnike BMW in Audi, kakor tudi za Wittmannovega serijskega BMW, je tako tudi izgubil vodstvo v skupnem seštevku.

Tega je po dveh dirkah prevzel Rockenfeller, čez dva tedna pa se serija DTM nadaljuje z dirko na madžarskem Hungaroringu pri Budimpešti.

Ne spreglejte