Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
21. 10. 2012,
8.42

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

David Coulthard Mercedes Williams Red Bull

Nedelja, 21. 10. 2012, 8.42

3 leta, 11 mesecev

Dirkač, ki je Mercedes vrnil med zmagovalce

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V moderni dobi Mercedesa v formuli 1 jim je pridirkal prvo zmago. Ta konec tedna se dokončno poslavlja z dirkališč. David Coulthard. To je njegova zgodba.

Leta 1989 je postal dobitnik prve Autosportove nagrade za obetavnega britanskega dirkača. Dvajset let kasneje je kariero v elitni formuli 1 končal s 13 zmagami in petimi uvrstitvami med najboljše tri v skupnem seštevku. David Coulthard, ki se ta konec tedna z zadnjo dirko sezone DTM dokončno poslavlja z asfalta. To je priložnost, da se vrhuncev njegove športne poti spomnimo v Sportalovi rubriki "iz zgodovine formule 1" (prebirate jo lahko vsako nedeljo, ko ni VN).

Oče mu je napovedal F1 in življenje v Monaku

Prvi dobitnik Autosportove nagrade je v sezoni 1990 ob britanski formuli vauxhall lotus prvič dirkal tudi na mednarodni sceni - v evropski seriji formule opel. Na Švedskem je dosegel prvo zmago na tujem, v domačem prvenstvu pa je v konkurenci Rubensa Barrichella, Vincenza Sospirija in Gila de Ferrana dvakrat zmagal. Če si ne bi v Spaju zlomil noge in izpustil več dirk, bi se potegoval za oba naslova prvaka. Na razočaranje je pozabil, ko je pozimi dobil priložnost testiranja McLarna MP4-5B. Star je bil vsega 19 let. "Danes ni nič posebnega, če pri 18 ali 19 preizkusiš dirkalnik formule 1, takrat je bilo to nekaj neobičajnega," pove danes 41-letni Coulthard. "Sploh nisem bil živčen. Oče mi je govoril, da bom nekega dne dirkal v formuli 1 in živel v Monaku. Ni imel denarja, da bi mi kupil sedež, verjel je v moje sposobnosti." Nekaj let kasneje se je to res zgodilo.

Kljub petim zmagam je leta 1991 za las ostal brez naslova prvaka v britanski formuli 3. Za osem točk ga je premagal Barrichello. Je pa zmagal vse najpomembnejše dirke - v Monaku, domačo in v F3 najprestižnejšo v Macau. Sezona 1992 je bila zanj učna v formuli 3000. Po njej je testiral Benetton Forda. Leto kasneje je prvič zmagal in postal uradni testni dirkač Williamsa. Pogodba s Frankom Williamsom se je izkazala za ključno. Leta 1994 je z velikimi težavami zbiral denar za nastopanje v formuli 3000. Njegova kariera je bila ogrožena. Nato pa se je zgodila tragedija iz Imole. Smrt Ayrtona Senne je Coulthardu odprla vrata v formulo 1. S 14 točkami z osmih dirk in skupnim osmih mestom si je prislužil redni sedež v Williamsu za sezono 1995.

V Neweyjevem Williamsu prva zmaga

Sedel je v šampionski dirkalnik izpod peresa Adriana Neweyja. Na VN Portugalske v Estorilu je že leta 1995 dosegel svojo prvo zmago v formuli 1 in v skupnem seštevku končal le za najboljšima dirkačema tistega obdobja Michaelom Schumacherjem in Damonom Hillom. Sledil je prestop v ekipo McLaren. Ta leta 1996 ni imela najboljšega dirkalnika. V sezoni 1997 pa je naveza McLaren - Mercedes (tretja skupna sezona) začela delovati. Čeprav je prvo ime moštva postal Mika Häkkinen - v naslednjih dveh letih je dvakrat svetovni prvak - pa jim je prvo zmago pridirkal Coulthard. Slavil je v Melbournu. Za nemškega avtomobilskega velikana je bila to prva zmaga v formuli 1 po letu 1955. Jeseni je Škot dobil še dirko v Monzi, nato pa za tri sezone postal številka 2. Konec leta je moral Häkkinenu prepustiti zmago v Jerezu, enako na prvi dirki leta 1998.

Leta 2001 je Coulthard le stopil iz Häkkinenove sence, a začela se je era Michaela Schumacherja s Ferrarijem. Z dvema zmagama in 65 točkami je dosegel svojo najboljšo uvrstitev s skupnem seštevku - drugo mesto, a kar 58 točk za Nemcem. Kasneje je zmagal le še dvakrat (Monako 2002 in Avstralija 2003), z vse slabšimi rezultati (tudi McLaren ni bil več najboljši), pa je moral konec leta 2004 kokpit odstopiti Juanu Pablu Montoyi.

Tlakoval pot za današnje Red Bullove uspehe

A njegove kariere s tem ni bilo konec. Novo moštvo Red Bull, ki je nastalo na pogorišču Jaguarja, je potrebovalo dirkača z izkušnjami in Škot je to zagotovo bil. Tudi z njegovo pomočjo je Red Bull počasi stopal v ospredje. Stopničke v Monaku 2006 in v Kanadi 2008 so bile vrhunec Davidovega štiriletnega dirkanja z Red Bullom. Na domači dirki v Silverstonu 2008 je oznanil konec kariere v formuli 1. Ostal je Red Bullov ambasador, od leta 2010 pa je v seriji DTM znova sodeloval tudi z Mercedesom. Pravijo, da tudi po dokončni upokojitvi ostaja član njihove družine.

Ne spreglejte