Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2022,
14.40

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Imola Max Verstappen Lewis Hamilton Carlos Sainz ml. McLaren Lando Norris Charles Leclerc Red Bull Racing Mercedes-AMG F1 Ferrari VN Emilije Romanje Formula 1

Petek, 22. 4. 2022, 14.40

2 leti

VN Emilije Romanje, petkov trening

Deževen začetek v Imoli, a Ferrari ostaja številka 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Imola Leclerc Ferrari | Charles Leclerc je prišel v Imolo na VN Emilije Romanje z 71 točkami. Doslej je imel po uvodnih treh dirkah več točk samo Nico Rosberg, ko je pred nekaj leti osvojil naslov svetovnega prvaka. | Foto Reuters

Charles Leclerc je prišel v Imolo na VN Emilije Romanje z 71 točkami. Doslej je imel po uvodnih treh dirkah več točk samo Nico Rosberg, ko je pred nekaj leti osvojil naslov svetovnega prvaka.

Foto: Reuters

Charles Leclerc, ki je sezono formule 1 začel z 71 točkami od 78, izjemne rezultate dosega tudi v Imoli. Na petkovem treningu, ki je potekal na mokri stezi, je bil najhitrejši, več kot sekundo in pol pred Maxom Verstappnom.

Ferrari Imola
Sportal Ta konec tedna v kultni Imoli dve dirki in norija kot v Schumijevih časih

Lewis Hamilton | Foto: Reuters Lewis Hamilton Foto: Reuters Po dopoldanskih medijskih obveznostih, kjer je bil v središču Lewis Hamilton, a ne zaradi formule 1, temveč zaradi namere po solastništvu v nogometnem klubu Chelsea, se je četrti dirkaški konec tedna začel s prvim prostim treningom. Če so dopoldne vozniki v prvenstvih formule 2 in formule 3 bolj malo dirkali, je dež do enih popoldne le pojenjal in najboljši dirkači na svetu so lahko odpeljali uro dolg trening. Ta je bil pet minut pred koncem sicer prekinjen, saj se je zavrtel in za krajši čas obtičal v peščeni izletni coni Lando Norris (McLaren).

Ker se je proga iz minute v minuto sušila in so ob koncu nekateri dirkali že na "intermediate" gumah za delno mokro stezo, rezultati niso najboljši pokazatelj razmerja moči. Ob koncu je v pesku končal tudi Valtteri Bottas (Alfa Romeo). Na prvih dveh mestih sicer brez presenečenja, tam sta bila oba ferrarija. S časom 1:29,402 je bil najhitrejši vodilni v prvenstvu Charles Leclerc, skoraj sekundo pa je za njim zaostal Carlos Sainz mlajši. Četrti in peti sta bila voznika Haasa, a z več kot tremi sekundami zaostanka. Hamilton z več nadgradnjami na Mercedesovem dirkalniku, da bi le rešili težave z delfinjenjem, je tarnal nad zelo slabim oprijemom. Na 18. mestu je zaostal sedem sekund.

VN Emilije Romanje, petkov trening:

1. Charles Leclerc (Ferrari) 1:29,402

2. Carlos Sainz (Ferrari) +0,877
3. Max Verstappen (Red Bull) +1,465
4. Kevin Magnussen (Haas) +3,037
5. Mick Schumacher (Haas) +3,586
6. Sergio Perez (Red Bull) +3,610
7. Fernando Alonso (Alpine) +3,758
8. Sebastian Vettel (Aston Martin) +3,963
9. Juki Cunoda (Alpha Tauri) +4,209
10. George Russell (Mercedes) +4,860
11. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) +5,213
12. Pierre Gasly (Alpha Tauri) +5,702
13. Esteban Ocon (Alpine) +6,018
14. Lando Norris (McLaren) +6,100
15. Daniel Ricciardo (McLaren) +6,223
16. Lance Stroll (Aston Martin) +6,631
17. Alex Albom (Williams) +7,059
18. Lewis Hamilton (Mercedes) +7,062
19. Džov Guanju (Alfa Romeo) +8,048
20. Nicholas Latifi (Williams) +10,296

Kljub dežju se je že v petek v Imoli zbralo več tisoč tisofov, navijačev Ferrarija. | Foto: Reuters Kljub dežju se je že v petek v Imoli zbralo več tisoč tisofov, navijačev Ferrarija. Foto: Reuters

Ker je VN Emilije Romanje v Imoli ena od treh v sezoni s sobotno šprintersko dirko, že v petek popoldne sledijo kvalifikacije, ki bodo dale štartna mesta za sobotni šprint. Začnejo se ob 17.00. Na kvalifikacijah bo proga še mokra, mogoče je tudi, da bo spet deževalo. V soboto in nedeljo pa naj bi bilo suho. Kljub slabemu vremenu se je v Imoli že zbrala množica tifosov.

Lewis Hamilton Imola
Sportal Verstappen zbada navijača Arsenala Hamiltona
Carlos Sainz Jr
Sportal Sainz obljubil zvestobo Ferrariju do leta 2024
Ne spreglejte