Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
15. 7. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

MotoGP Jack Miller

Petek, 15. 7. 2016, 9.00

6 let, 6 mesecev

Čudodelni Avstralec noče biti muha enodnevnica

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Jack Miller se bo v dirkaški konec tedna za VN Nemčije spustil kot najbolj sveži zmagovalec dirke MotoGP. Avstralec bo tudi fizično močnejši zaradi napredka pri rehabilitaciji desne noge.

21-letni Jack Miller je MotoGP svet šokiral  s svojo prvo zmago v karieri kraljevskega razreda na prejšnji dirki za VN Nizozemske, ki je bila zaradi kaotičnih vremenskih razmer razdeljena na dva dela. Avstralec je postal po letu 2006 prvi poltovarniški dirkač, ki se je zavihtel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Ker je Miller realist in ker se dobro zaveda, da je bil v Assnu njegov glavni zaveznik dež, se bo na nemški stezi Sachsenring skušal prebiti med elitno deseterico. To bi bil zanj na suhi stezi vsekakor vrhunski rezultat.  

"Assen je bil kot uresničitev sanj, a zdaj se moramo osredotočiti na to, da bi bili konkurenčni, kolikor se le da. Ne bo lahek konec tedna. A to je steza, ki jo imam rad in na kateri sem bil v preteklosti že uspešen (Miller je prav na Sachsenringu debitiral v SP leta 2011 v razredu do 125 ccm, leta 2014 pa je zmagal na dirki Moto3 race z najboljšega štartnega položaja, op. p.)"

"Ohrabrujoče za nas je tudi to, da Honda na tej stezi deluje dobro, zato  imamo razlog za optimizem. Po zmagi v Assnu imam zagotovo dodatno samozavest in sem prepričan, da smo spet lahko močni," je pred deveto dirko sezone povedal Jack Miller.

Prvič po šestih mesecih na motorju za motokros

Avstralec se je prvič po januarski nesreči, ko si je zlomi desno nogo, vrnil na trening z motorjem motokros.

"Na zadnjih štirih dirkah smo naredili velik napredek. Moja noga je vsak dan boljša. Zato je moje delo zdaj malo lažje. Po Assnu sem se prvič vrnil na motor za motokros, odkar sem si januarja poškodoval nogo, in občutki so bili dobri."

"Moč v nogi ni problem, a še zmeraj moram priti do večje gibljivosti. To je posledica dejstva, da imam v nogi veliko kovinskih delov. Vendar sem zadovoljen s tem, kako se vse odvija."

Ne spreglejte