Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
18. 4. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

MotoGP ducati Yamaha Jorge Lorenzo

Ponedeljek, 18. 4. 2016, 9.00

6 let, 7 mesecev

Četrtkovo vabilo za Yamahinega šefa bi lahko pomenilo Lorenzov odhod k Ducatiju

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Šefa Yamahine tovarniške ekipe v MotoGP Lina Jarvisa so povabili na četrtkovo tiskovno konferenco pred VN Španije. Se bo razgovoril o prestopu Jorgeja Lorenza k tovarniškemu Ducatiju?

Ponavadi Dorna Sports, lastnik komercialnih pravic MotoGP, na četrtkovo tiskovno konferenco povabi  dirkače kraljevskega razreda, ki medijem razkrijejo svoja pričakovanja pred novo Veliko nagrado in se dotaknejo aktualnih perečih vprašanj. Za dirkaški konec tedna VN Španije je naredila veliko izjemo in je na listo povabljenih uvrstila tudi šefa Yamahine tovarniške ekipe v MotoGP Lina Jarvisa. To bi lahko bil jasen znak, da bo Jorge Lorenzo prestopil k tovarniškemu Ducatiju.

 

Lin Jarvis je morda tako dobil priložnost, da se Lorenzu pred vesoljnim svetom zahvali za tri naslove svetovnega prvaka in tri naslove svetovnega podprvaka v kraljevskem razredu v osmih sezonah, za 41 zmag, 99 stopničk, 36 najboljših štartnih položajev in 27 najhitrejših krogov na dirki v elitni kategoriji. Če bo do prestopa dejansko prišlo, mu bo Britanec zagotovo zaželel tudi veliko sreče pri Ducatiju.

 

Koga bo - če bo - Lorenzo zamenjal pri Ducatiju? Doviziosa ali Iannoneja? | Foto: Koga bo - če bo - Lorenzo zamenjal pri Ducatiju? Doviziosa ali Iannoneja?

 

Yamaha je pred prvo dirko sezone v Katarju (20. marec) potrdila, da sta Valentino Rossi in Jorge Lorenzo istočasno dobila ponudbi za novi dveletni pogodbi. Rossi jo je podpisal takoj, Lorenzo pa si je vzel čas za razmislek, ki traja že skoraj cel mesec. Na njegovi mizi naj bi se namreč znašla tudi Ducatijeva dveletna ponudba, s katero naj bi se Špancu letna plača povečala za 100 odstotkov (iz 7,5 milijona evrov na 15). Stroške naj bi se razdelila Audi (lastnik Ducatija) in glavni sponzor Marlboro.

 

''Z vsakim dnem, ki mine, odkar smo Jorgeju ponudili pogodbo, se zmanjšujejo naše možnosti, da bo Jorge ostal. In minilo jih je že veliko,'' je za Speedweek povedal Lin Jarvis. Britanec je potrdil, da so Lorenzu postavili rok, do katerega se mora odločiti, a ni želel razkriti datuma. Dan D naj bi bil 24. april, ko bo v Jerezu na sporedu četrta dirka sezone, VN Španije.

 

 

Če bo Lorenzo prestopil k Ducatiju, je glavni kandidat za njegovega naslednika pri tovarniški Yamahi njegov rojak Maverick Vinales, ki tekmuje za tovarniškega Suzukija. Vinales je pod izjemnim pritiskom medijev, saj so ga že mnogi posadili na Yamahin motocikel. A Španca to sploh ne moti, ravno nasprotno. Za crash.net je izjavil: ''Zame je zmeraj dobro, ko imam te stvari na glavi. Zgleda, da mi ta pritisk pomaga, da sem še bolj motiviran in da najdem še nekaj več v svojem stilu vožnje.''

 

Šef Suzukijeve tovarniške ekipe Davide Brivio je za crash.net potrdil, da se na vse načine trudijo zadržati Vinalesa. S tem je morda med vrsticami razkril, da ima Maverick v rokah škarje in platno svoje prihodnosti. Do zdaj so mediji pisali, da ima Vinales s Suzukijem v pogodbi tudi opcijo za prihodnjo sezono in da ima Suzuki zadnjo besedo glede tega, ali lahko gre ali mora ostati.

Ne spreglejte